Lübnan'dan Mersin'e göç başladı! Savaştan kaçan geliyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail'in son günlerde artan saldırıları nedeniyle Lübnan'dan ayrılmak isteyenler, uçuşlar askıya alındığı için deniz yoluyla Mersin'e geliyor. Daha önce 2 geminin geldiği Mersin Taşucu Limanı'na bugün üçüncü gemi de yanaştı. Lübnan'dan savaştan kaçanlar yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü bombardımanın yanı sıra Lübnan Hizbullah'ı ile olan gerginliği de geçtiğimiz günlerde zirveye ulaştı. İsrail'in kara saldırısı başlattığı Lübnan'dan kaçmak isteyenler Suriye'ye yönelirken, alternatiflerden biri de Türkiye oldu.


Lübnan'dan Mersin'e göç başladı! Savaştan kaçan geliyor - 1. Resim

ÜÇÜNCÜ GEMİ DE LİMANA YANAŞTI

Lübnan'da yaşayan başka ülke vatandaşları, uçuşlar askıya alındığı için deniz yolu ile Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşuçu Limanı'na gemilerle gelmeye başladı. Daha önce iki kez yanaşan gemiyle çok sayıda şahıs Türkiye'ye gelip ülkelerine gitmişti. Bugün ise yine limana farklı ülkelerden 320 kişinin bulunduğu başka bir gemi yanaştı. Savaştan kaçan yolcular, yaşadıkları korku dolu anları anlattı.


Lübnan'dan Mersin'e göç başladı! Savaştan kaçan geliyor - 2. Resim

"BOMBALARI GÖRDÜK, ÇOK KORKTUK"

Savaştan kaçıp deniz yoluyla Türkiye’ye ulaşan Gülsüm Sak, patlamalardan ötürü korktuklarını belirterek, "Özellikle çocuklarımız çok korktu. Biz de o nedenle ülkemize geri dönmek zorunda kaldık. Beyrut’ta ikamet ediyorduk. Evimiz yüksek bir tepede bulunuyor. Bombaları gördük, çok korktuk" dedi.


Lübnan'dan Mersin'e göç başladı! Savaştan kaçan geliyor - 3. Resim

"TV'DE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL, HER YAN KAN GÖLÜ"

Çalışmak için Samsun’dan Lübnan’a giden ve savaşın ardından dönmek zorunda kalan Baki Çidem, iki farklı ülkenin savaşında ölmemek için döndüğünü ifade ederek, "Çalışmak için gitmiştim. Her yerde bombalar patlıyor. Kaldığımız otelin yanında da bombalar patladı. Yaşananlar TV’de görüldüğü gibi değil, her yan kan gölü. Dağlarda saklanmak zorunda kaldık. Bir savaşta öleceksem kendi ülkemde ölmek isterim. İki farklı ülkenin savaşında ölmemek için dönmek zorunda kaldım" şeklinde konuştu.


Lübnan'dan Mersin'e göç başladı! Savaştan kaçan geliyor - 4. Resim

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİLER

Pasaport işlemlerinin ardından Avrupa ülkelerine gitmeye hazırlanan yabancı uyruklu yolcular ise Lübnan’dan çıkışlarını sağlayan Türkiye’ye teşekkür ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...