MSB kaynaklarından Kandil'e: Örgüt kongre tarihini bir an önce açıklasın

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MSB kaynaklarından Kandil'e: Örgüt kongre tarihini bir an önce açıklasın
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrı sonrasında terör örgütünün tüm uzantılarıyla birlikte faaliyetlerine son vereceği, kendini fesih edeceği kararı alacağı kongre tarihini bir an önce açıklaması gerektiğini ifade etti.

Yeşim Eraslan ANKARA - Suriye’deki son durumu değerlendiren kaynaklar, Suriye’nin aciliyet gerektiren ihtiyaçlarının tespiti ve çözümü noktasında karşılıklı olarak Savunma Bakanlıklarında askerî danışman-irtibat personeli görevlendirilebileceğini belirtti.

"FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Kaynaklar, Suriye’de Türkiye’nin yeni üs kuracağına yönelik haberlere atıfta bulunarak “Suriye’de görev yapan unsurlarımızın gelişen yeni durumlara göre konuş değişiklikleri söz konusu olabilir. Bu kapsamda faaliyetlerimiz devam etmektedir” dedi. Geçtiğimiz hafta Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın Suriye’ye yaptığı ziyareti hatırlatan kaynaklar “Bölgesel güvenliğe yönelik son gelişmeler ele alındı. Türkiye olarak, yeni Suriye Hükûmetinin SDG ile vardığı mutabakat ile ilgili sahada yapılması gerekenlere yönelik beklentilerimiz ve çekincelerimiz muhataplarımıza iletildi” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın güvenlik mimarisine Türkiye’nin katkılarını değerlendiren kaynaklar, şu tespitlerde bulundu: Türkiye’nin Avrupa güvenlik mimarisindeki yeri, Avrupa’nın beklentilerine göre değil, millî hak ve menfaatlerimize göre belirlenecek. NATO ve AGİT üyesi, AB’nin ise aday ülkesi olarak Türkiye; jeostratejik konumu, gelişen savunma sanayisi, bölgesel krizlerin çözümünde üstlendiği önemli rollerle Avrupa güvenlik mimarisinin ayrılmaz bir parçası. Ordumuzun sahip olduğu yüksek operasyonel tecrübe, muharebe kabiliyeti ve modern teçhizat kapasitesi pek çok ülke tarafından gıpta ile takip ediliyor.

İngiltere’de dün gerçekleştirilen Ukrayna Güvenlik Sempozyumuna (UKRAINE SECURITY SYMPOSIUM) Türkiye’den de bir heyetin katıldığını belirten kaynaklar “Ukrayna’ya bir barış gücü gönderilmesi için şu an erken. Öncelikle ateşkesin sağlanması, ondan sonra da görev tanımı belirlenmiş bir misyonun hangi esaslar çerçevesinde oluşturulacağının belirlenmesi gerekiyor. Akabinde hangi ülkenin ne kadar katkı sunacağı belirlenmeli. Henüz belli bir zemine oturtulmamış bir öngörü üzerinden değerlendirme yapmak doğru değil” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...