"PKK işi yokuşa sürüyor, Erdoğan çok beklemeyecek" Cem Küçük'ten Suriye'de operasyon için çarpıcı yorum
"Terörsüz Türkiye" süreci tüm kararlılığı ile devam ederken, toparlanma sürecindeki Suriye'de de sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Terörist elebaşı Öcalan'ın silah bırakma çağrısı ve Suriye'deki operasyonları değerlendiren Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ten çarpıcı açıklamalar geldi. Küçük, "Terör örgütü PKK işi yokuşa sürüyor, Erdoğan çok beklemeyecek" ifadelerini kullandı.
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, 1 Mart'ta DEM Parti heyeti aracılığıyla örgüte seslendi ve silah bırakma çağrısında bulundu. PKK, söz konusu çağrıya uyacağını duyurmuştu.
Suriye'de 8 Aralık'ta gerçekleşen tarihi operasyon sonucunda Beşar Esad'ın devrilmesinden bu yana, terörle mücadele ve ekonomik anlamda toparlanma süreci yaşanıyor.
ERDOĞAN FAZLA BEKLEMEYECEK
Terörsüz Türkiye süreci ve Suriye'deki gelişmelere yönelik Türkiye Gazetesi Yazar Cem Küçük'ten dikkat çeken açıklamalar geldi.
TGRT Haber ekranlarında yayınlanan "Medya Kritik" programında konuşan Küçük, konuya dair şu ifadeleri kullandı:
Suriye yönetimi, SDG/PKK'nın özerklik talebine, 'ülkenin birliği kırmızı çizgimizdir' diye cevap veriyor. Ama bir türlü bu özerklikten vazgeçmiyorlar. Fakat Suriye lideri Ahmed Şara, buna müsaade etmeyiz dedi.
Dışişleri Bakanı Fidan, 'PKK sistemden çıkacak' dedi. 'Ya barışçıl olarak, ya da diğer türlü' dedi. Diğer türlü dediği zaman operasyon yapılacak olarak anlıyoruz.
Ben Cumhurbaşkanımızın bu işten rahatsız olduğunu düşünüyorum. Erdoğan, bunlar silah bırakmadığı için rahatsız. Yaz ayları, Cumhurbaşkanımız için kırmızı çizgi zamanları oluyor.
Bakan Güler ne dedi, 'feshedeceksin, silahları teslim edeceksin' dedi. Silahları bırakmaları için yer göstereceğiz diyor.
Benim anladığım devlet artık bekliyor. Fakat ben Hakan Fidan'ın açıklamalarından, Suriye'ye bir operasyon olacağını anlıyorum.
PKK, silah bırakma işini yokuşa sürüyor. Erdoğan çok beklemeyecek.
Yaşar Güler de silahları nereye bırakacağınızı söylemiş...
Mayıs ayında da karar vermezlerse terörle mücadele devam edecek. PKK silah bırakmak için neyi bekliyor?
Biz PKK'ya güvenmiyoruz. Öcalan'ın sözü madem geçiyorsa, neden dinlemiyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz?