Şiddetli depremler peş peşe geldi! İnsanlar evlerini terk etti, okullar tatil edildi

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Şiddetli depremler peş peşe geldi! İnsanlar evlerini terk etti, okullar tatil edildi
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ulusal Gözlemevi Jeodinamik Enstitüsüne göre, Amorgos’ta pazar günü 10 dakika arayla Richter ölçeğine göre 4,7 ve 5,1 büyüklüğünde depremler kaydedildi. Yunanistan'da insanlar evlerini terk etti, okullar tatil edildi. Ege Denizi'nde 12 günde 12 bin deprem ölçüldü, bugün yürekler yine ağza geldi. Bölgede artçılar devam ediyor, AFAD son depremleri internet sitesinde paylaştı. 4 ve üstü büyüklükteki depremler peş peşe geldi.

Son bir haftada sarsıntılardan etkilenen Yunan adalarından, özellikle Santorini ve Amorgos’un sakinlerinin büyük çoğunluğu adaları terk etti. Santorini, Anafi ve Amorgos’ta okullar 14 Şubat Cuma gününe kadar kapalı kalacak. Adalarda kalan az sayıda insan sürekli sarsıntı ve deprem uğultusundan ürkmüş vaziyette.

Şiddetli depremler peş peşe geldi! İnsanlar evlerini terk etti, okullar tatil edildi - 1. Resim

12 BİN DEPREM OLDU

Ege’de 12 günde 12 bin deprem ölçüldü. Volkanların bulunduğu deniz tabanındaki hareketliliğin incelenmesi sonrasında, kesintisiz sarsıntılar için bilimsel açıklamalar yapılacak. Uzmanların denizaltından elde ettiği veriler kara sismografları verileriyle birleştirilecek. Hafta sonu da şiddetli sarsıntılar devam ederken, 5,0 büyüklüğündeki deprem pazar günü saat 21.00’de kaydedildi. Yunan basını, bazı işadamlarının “şeytani tüneller” açarak, kamuya ait arazilere geçitler yaptırdıklarını ve bu şekilde odalar oluşturduklarını yazdı. Bu tür tünellerin ada yamaçlarında heyelan riskini artırdığı belirtiliyor.

BUGÜN ŞİDDETLİ DEPREMLER OLDU

Ege Denizi'nde deprem fırtınası devam ediyor. Gece saat 01:37 sularında 5,1 büyülüğünde bir deprem kaydedildi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı kuvvetli hissedildi.

Artçılar sabaha kadar sürdü, büyüklükleri ise genelde 3'ün üstünde oldu. Şiddetli depremler ise peş peşe geldi. Saat 07:41'de 3.8, saat 08:14'de 4.3, saat 08:43'de 4.2, saat 08:58'de 4.7 ve son olarak da saat 09:07'de 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. 

Şiddetli depremler peş peşe geldi! İnsanlar evlerini terk etti, okullar tatil edildi - 1. Resim

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede İzmir, İstanbul, Malatya Kahramanmaraş, Hatay, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, Manisa ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...