Türkiye beyaza büründü, tatil haberleri peş peşe geldi! İşte eğitime 'paydos' diyen il ve ilçeler

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı eğitime ara verdirdi. İstanbul yılın ilk kar tatili haberini bugün alırken çok sayıda kentte de okullar bugün için 'Paydos' dedi. İşte tatil edilen il ve ilçeler.

Türkiye beyaza büründü, tatil haberleri peş peşe geldi! İşte eğitime 'paydos' diyen il ve ilçeler - 1. Resim

Sibirya kökenli soğuk hava dalgası yurtta etkili oldu. Çok sayıda kent beyaza büründü. Okullar ise peş peşe tatil edildi. 


İşte eğitimin 'paydos' edildiği il ve ilçeler:

Türkiye beyaza büründü, tatil haberleri peş peşe geldi! İşte eğitime 'paydos' diyen il ve ilçeler - 1. Resim

İSTANBUL 

İstanbul Valiliği, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Arnavutköy, Beylikdüzü, Beykoz, Sultangazi, Büyükçekmece'nin ve Küçükçekmece'de de kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini açıklamıştı.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, megakent genelinde 12 Şubat Çarşamba günü bütün okullarda eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu. Vali Gül'ün açıklamasında şu ifadeler kaydedildi:

"İstanbul genelinde etkisini sürdüren kar yağışı, soğuk havanın da etkisiyle yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Meteorolojik verilere göre kar yağışı ve soğuk havanın şehir genelinde etkisini devam ettirmesi beklenmektedir.

Bu nedenle 12 Şubat 2025 Çarşamba Günü İstanbul genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelimiz de 12 Şubat 2025 Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır."


Türkiye beyaza büründü, tatil haberleri peş peşe geldi! İşte eğitime 'paydos' diyen il ve ilçeler - 2. Resim

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Göksun, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit ilçelerinde olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda, olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle 4 ilçedeki tüm okulların bugün tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan, ilçelerden Elbistan'da bugün taşımalı eğitim yapılmayacağı, ayrıca Pazarcık'ta 3, merkez Dulkadiroğlu'nda 19, Onikişubat'ta ise yaklaşık 20 mahallede eğitime ara verildiği bildirildi.


Türkiye beyaza büründü, tatil haberleri peş peşe geldi! İşte eğitime 'paydos' diyen il ve ilçeler - 3. Resim

ÇORUM

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı nedeniyle Ortaköy, Mecitözü, Dodurga ilçelerinin tamamında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Kargı ilçesinde ise Güney, Bademce ve Pelitçik köylerinden taşımalı olarak ilçeye gelen öğrenciler, olumsuz hava şartları nedeniyle bugün izinli sayıldı.


Türkiye beyaza büründü, tatil haberleri peş peşe geldi! İşte eğitime 'paydos' diyen il ve ilçeler - 4. Resim

ADIYAMAN

Adıyaman’ın bazı ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı eğitimi olumsuz etkiledi. Gölbaşı ve Tut ilçesinde kaymakamlıklar aldıkları karar ile ilk ve orta dereceli tüm okulları tatil etti.

Çelikhan ve Besni ilçesinde ise taşımalı eğitim veren ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Gölbaşı ilçesinde ayrıca kamu kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel idari izinli sayılacak.

Kar kalınlığı bazı ilçelerde 30 santime ulaştı.


Türkiye beyaza büründü, tatil haberleri peş peşe geldi! İşte eğitime 'paydos' diyen il ve ilçeler - 5. Resim

SAMSUN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava şartları nedeniyle 11 Şubat Salı günü 19 Mayıs, Alaçam, Asarcık, Çarşamba, Ladik ve Salıpazarı ilçelerinde bazı okullarda eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

19 Mayıs ilçesinde Kösedik Kuşkayası İlk ve Ortaokulunda eğitime 1 gün süreyle ara verildiği; Kösedik, Aydınpınar, Yeşilyurt, Cerekli, Fındıklı, Elmaçukuru, Yeşiltepe, Kuşkayası Kalık, Düzköy, Düzköy Değirmengüney ve Çiftlik mahallelerinden taşıma kapsamındaki temel eğitim, ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu'na gelen öğrenciler ve özel eğitim öğrencilerinin ise 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Alaçam ilçesindeki Şehit Onbaşı Şükrü Elibol İlkokulu ve Kızlan Ortaokulu'nda eğitime ara verilirken, Gökçeağaçoymağı Mahallesi'nden gelen taşımalı öğrencilerin izinli sayılacağı kaydedildi.

Asarcık ilçesinde ilçe merkezi dışındaki taşıma merkezi ve birleştirilmiş sınıflı okullarda eğitim öğretime ara verildiği, ilçe merkezine taşıma yoluyla eğitime gelen öğrencilerin de izinli sayılacağı belirtildi.

Çarşamba ilçesinde Gülören İlkokulu'nda eğitime ara verildiği, taşımalı sistemle Yeşilalan, Yeşildere, Deyincek ve Selimiye mahallelerinden okula gelen öğrencilerin de izinli sayılacağı ifade edildi.

Ladik ilçesinde tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilirken, Salıpazarı ilçesinde Konakören, Tahnal İlk ve Ortaokulu'nda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği, aynı bölgelerden ilçe merkezine gelen taşımalı öğrencilerin de izinli sayılacağı kaydedildi.

Ayrıca eğitime ara verilen okul ve ilçelerin isimlerinin hava şartlarına göre güncelleneceği ifade edildi.


Türkiye beyaza büründü, tatil haberleri peş peşe geldi! İşte eğitime 'paydos' diyen il ve ilçeler - 7. Resim

ADANA

Aladağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde, kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle okullarımızda 11 Şubat 2025 Salı günü bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından hamile, engelli memurların da bir gün süre ile idari izinli sayılacakları bildirildi.


Türkiye beyaza büründü, tatil haberleri peş peşe geldi! İşte eğitime 'paydos' diyen il ve ilçeler - 8. Resim

MALATYA

Malatya'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz ekliyor. Kentte ,özellikle kırsal bölgeleri etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımlarda aksamalar yaşanırken, Doğanşehir ilçesinde okulların tatil edildiği bildirildi.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...