Uludağ'daki otel yangınında 1 gözaltı!
Uludağ'daki Kervansaray Otel gece saatlerinde çıkan yangında alevlere teslim olmuş 2 kişi hayatını kaybetmişti. Otel yangınında otel müdürü gözaltına alındı.
Kartaltepe'de 78 kişinin can verdiği otel faciasının üzerinden çok geçmeden bir kötü haber de bu sabah Uludağ'dan geldi. 06.00 sıralarında Uludağ'da bulunan Kervansaray Otel'de henüz bilinmeyen sebepten dolayı yangın çıktı.
Yangında, Milli Kayakçı Berkin Usta ve Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı olan babası Yahya Usta hayatını kaybetti. Milli sporcunun annesi Fikriye Usta ise ağır yaralandı.
BİRKAÇ GÜN ÖNCE KAPATILMIŞ
5 saatlik çalışmayla tamamen söndürülen otelin basit konaklama belgesinin süresinin dolduğu ve Milli Parklar'daki tahsis süreci sona erdiği için belediyenin ruhsatını yenilemediği ortaya çıkmıştı.
Bursa Valiliği, otelin 2 Ocak 2025 tarihinde konaklama izninin iptal edildiğini açıklarken Kervansaray Otel yönetimi ise 17 Mart'ta jandarmaya bilgi verilerek otelin kapatıldığını belirtti.
Açıklamaların ardından yeni bir gelişme yaşandı ve otel müdürünün gözaltına alındığı açıklandı.