Zonguldak'ta denizde şüpheli cisim! Ekipler harekete geçti, plajlar kapatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Zonguldak, Karadeniz Ereğli, Sahil Güvenlik, Haber

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde şüpheli bir cisim tespit edildi. Bölgede güvenlik önlemleri alındı, ikinci bir duyuruya kadar bazı plajlar kullanıma kapatıldı ve denize girmek yasaklandı. 1 metre büyüklüğündeki mayın, kontrollü bir şekilde imha edildi.

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde dün akşam saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Göktepe mevkiinde deniz kıyısından 60 metre açıkta ve 5 metre derinlikte şüpheli bir cisim tespit edildi.

Bölgede Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının talimatıyla bir dizi önlem alındı.

İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR YASAK GELDİ

Dün akşam saat 20.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar mavi bayraklı Sevgi ve Barış Plajı, Merve Altı Plajı, mesire alanı, su parkı ve çevresi güvenlik sebebiyle kullanıma kapatıldı.

Bölgede denize girmek yasaklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, su parkı girişinden Merve Altı Plajı bitimine kadarki kısımda kara yolunda geniş güvenlik önlemi aldı.

1 METRELİK MAYIN İMHA EDİLDİ

Ekipler, sahil şeridinden uzaklaştırılan ilçe sakinlerine, denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu yönünde uyarılarda bulundu. Mayın olduğu tespit edilen cisim için Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Sualtı Savunma (SAS) ekipleri harekete geçti. 

Kıyıya yakın bölgede tespit edilen 1 metre büyüklüğündeki mayın, Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Sualtı Savunma (SAS) ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.

Mayının imha edilmesi sırasında Karadeniz Ereğli-Alaplı arasındaki karayolu yaklaşık 1 saate yakın trafiğe kapatıldı. Bu süreçte uzun araç kuyrukları oluşurken, patlamanın ardından yol tekrar trafiğe açılarak trafik akışı normale döndü.

Yetkililerin olayla ilgili araştırması devam ediyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...