Karın yağlarını mekik çekmekten daha hızlı yakan meyve: "Yeşil altın"

Kilo vermeye karar verdiğimizde, sürecin büyük bir kısmı uyguladığımız diyete bağlıdır. Sebzeler, meyveler ve balık gibi yiyecekler sağlığımızı iyileştirmeye ve depolanmış yağı azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak, optimum bir diyet oluşturma söz konusu olduğunda bir yiyecek diğerlerinden öne çıkar.
Karın yağlarını azaltmak için beslenmemize eklememiz gereken ilk besin avokadodur, çünkü sağlıklı tekli doymamış yağlar açısından zengindir.
Son yıllarda oldukça popüler hale gelen bu meyve, eşsiz lezzeti ve belirgin dokusu sayesinde artık binlerce insanın yemeklerinin vazgeçilmezi. Ancak bunun ötesinde, kilo vermeye başlamak için onu en iyi seçenek yapan besleyici özelliklere sahiptir.
YAĞ YAKIMI İÇİN EN İDEAL BESİN: YEŞİL ALTIN
Beslenme uzmanlarına göre, avokadolar sağlıklı tekli doymamış yağlar açısından zengin oldukları için karın yağlarını azaltmak için beslenmemize dahil etmemiz gereken ilk besindir. Ayrıca, yüksek lif içeriği sayesinde, çabuk tok hissetmek için çok fazla yememize gerek kalmaz.
En iyi yiyecek olmak, yağ kaybetmek için diyetimize dahil etmemiz gereken başka yiyecekler olmadığı anlamına gelmez. Örneğin yumurtalar protein açısından zengindir ve insülin seviyelerimizi sabit tutmaya yardımcı olur, bu da özellikle karın bölgesindeki yağların yakılmasına yardımcı olur.
Öte yandan meyveler, iltihabı azaltmaya yardımcı olan antioksidan ve lif konsantrasyonları ile öne çıkar ve doğal şeker içerikleri sayesinde diğer daha zararlı tatlıların harika bir alternatifi olabilir.
YAĞ YAKIMI İÇİN YEMENİZ GEREKEN DİĞER BESİNLER
Yeşil sebzeler, yağ yakıcı bir diyete bağlı kalmak için olmazsa olmazdır. Ispanak, kara lahana ve marul, su ve lif açısından zengin, düşük kalorili, besin açısından yoğun yiyeceklerdir, bu da sindirimi iyileştirir ve karın yağını önemli ölçüde azaltmamıza yardımcı olur.
Tatlı patatesler de yemeklerimizi iyileştirmek için harika bir seçenektir, çünkü yüksek nişasta ve lif içerikleri kan şekeri seviyelerini dengelerken tok hissetmemize yardımcı olur.
YENMESİ GEREKEN YİYECEKLER
Kabak
Kara lahana
Ispanak
Roka
Brokoli
Karnabahar
Lahana
Kereviz
Salatalık
Zeytin ve zeytinyağı
Avokadolar
Macadamia fındıkları
Ceviz (az miktarda)
Badem (az miktarda)
Chia veya keten tohumu (az miktarda)
Domates (küçük porsiyon)
Meyveler (küçük porsiyonlar)
Limon/limon (tatlandırmak için)
UZAK DURULMASI GEREKEN YİYECEKLER
Ekmek, pirinç, makarna
Patates, tatlı patates, mısır
Fasulye, mercimek (büyük miktarlarda)
Tahıllar (kinoa gibi çok az miktarda olmadığı sürece)
Meyve suları
Kurutulmuş meyveler
Tatlılar, tatlılar, bal
İlave şekerler veya tatlandırıcılar (doğal olanlar bile)
İşlenmiş atıştırmalıklar veya fast food
Rafine yağlar (kanola, soya fasulyesi)
Yapay tatlandırıcılar, koruyucu maddeler