LGS örnek soruları yayımlandı! 2025 LGS sınavı ve başvuruları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçıklarını öğrencilerin erişimine sundu. 2024-2025 eğitim-öğretim yılına hazırlık sürecinde yayımlanan bu sorular, sınava girecek 8. sınıf öğrencilerine önemli bir rehber sunmayı hedefliyor. 2025 LGS sınavının yapılacağı zaman ve başvuru tarihi ise merakla bekleniyor.
LGS örnek soruların yayımlanması ile kitapçıklarda Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden onar soru yer alırken T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce derslerinden beşer soru hazırlandı.
Böylece toplamda 45 soru öğrencilere sunulmuş oldu. Örnek sorular 8. sınıf müfredatındaki konu ve kazanımlara uygun olarak tasarlanırken, öğrencilerin analiz yapma, yorumlama ve problem çözme gibi temel becerilerini ölçmeyi amaçlıyor.
2025 LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına dair merak edilen tarihler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu.
2025 yılında 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS sınavı 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
LGS kapsamında düzenlenen merkezi sınavda, önceki yıllarda olduğu gibi sorular 8. sınıf müfredatında yer alan konu ve kazanımlara göre hazırlanacak. Bakanlık geçtiğimiz yıl uygulanan sınav sisteminde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.
2024 yılında düzenlenen sınav 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilmiş ve başvurular 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden alınmıştı. 2025 yılında da benzer bir başvuru süreci izleneceği öngörülüyor.
LGS SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU SORULUYOR?
LGS sözel ve sayısal olmak üzere iki oturum halinde düzenleniyor. Birinci oturum sabah saat 09.30’da başlarken, ikinci oturum 11.30’da yapılacak.
Sözel oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce derslerinden toplam 50 soru yer alacak ve öğrencilere bu soruları cevaplamaları için 75 dakika süre tanınacak.
Sayısal oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek. Soru dağılımına göre Türkçe’den 20, matematik ve fen bilimlerinden 20’şer, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce derslerinden ise 10’ar soru bulunacak.