Limon reçeli nasıl yapılır? Reçel tarifleri arasında en iyisi, birçok kişi lezzetini bilmiyor

Reçeller özellikle meyvelerin bol olduğu mevsimlerde yapılan ve tatlı krizlerini geçiren geleneksel tatlılardır. Ev yapımı reçel, içerisindeki doğal tatlar ve katkı maddesi olmadan hazırlanması sebebiyle sağlıklıdır. Limon reçeli son dönemde oldukça popüler oldu. İşte limon reçeli yaparken bilmeniz gereken her şey...
Reçel yapımı, ev yapımı tatlıların en keyifli ve lezzetli olanlarından biridir. Limon reçeli de ferahlatıcı tadı ile yaz aylarında sıklıkla tercih edilen bir lezzettir. Eğer siz de limon reçeli yapmayı düşünüyorsanız, işte size pratik ve lezzetli bir tarif!
LİMON REÇELİ TARİFİ
Malzemeler:
- 4 adet limon
- 2 su bardağı şeker
- 5-6 yaprak taze nane
Yapılışı:
- Limonların kabuklarını soyun.
- Bütün olarak 2 bardak sıcak suda 5 dakika kadar haşlayın.
- Suyunu süzdürüp limonları dilimler halinde doğrayın.
- Bir kaba alın ve üzerine şekeri dökün.
- Bir gece buzdolabında bekletin.
- Sulanan ve şekeri çeken limonları olduğu gibi ocağa alıp kaynatın.
- 10 dakika kadar kaynatıp taze naneleri ilave edin.
- Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın ve kavanozlara doldurun.
Not: Kavanozlara doldurmadan önce naneler alınarak acılığının bırakmaması sağlanmalıdır.
Limon reçeli, kahvaltı sofralarında, tatlı krizlerinde ya da misafirlerinize ikram etmek için harika bir seçenektir. Ayrıca, ev yapımı reçellerin doğal malzemeler içermesi de sağlıklı bir tercih yapmanızı sağlar. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
LİMONUN BESİN DEĞERLERİ
USDA’nın verililerine göre, 100 gr limonun besin değerleri;
- Kalori (kcal): 28
- Toplam yağ: 0,3 g
- Kolesterol: 0 mg
- Sodyum: 2 mg
- Potasyum: 138 mg
- Karbonhidrat: 9 g
- Diyet Lifi: 2,8 g
- Şeker: 2,5 g
- Protein: 1,1 g
- C Vitamini: 53 mg
- Kalsiyum: 26 mg
- Magnezyum: 8 mg
- B6 Vitamini: 0,1 mg
- Demir: 0,6 mg
teşekkürler limon reçeli ni bugün yapacağım