samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Sıla bebek davası son durum nedir? Anneye verilen ceza belli oldu!

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sıla bebek davası son durum nedir? Anneye verilen ceza belli oldu!
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sıla bebek davası son durum nedir, kimler ceza aldı merak ediliyor. Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan Sıla Yeniçeri davasında mahkeme kararını açıkladı. 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri’nin şiddet ve cinsel istismara maruz kalarak hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davanın üçüncü duruşması tamamlandı.

Sıla bebek davası son durum netlik kazanmaya başladı. Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında anne Bakiye Yeniçeri de dahil olmak üzere sanıkların aldığı cezalar belli oldu. Mahkeme, sanıkların son savunmalarını aldıktan sonra hükmünü açıkladı. 


Sıla bebek davası son durum nedir? Anneye verilen ceza belli oldu! - 1. Resim

SILA BEBEK DAVASI SON DURUM NEDİR?

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşanan ve Türkiye’nin gündemine oturan Sıla bebek davasında üçüncü duruşma tamamlandı ve mahkeme kararını açıkladı. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşma, Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı oturumda gerçekleşti.

Duruşma öncesinde mağdur yakınları, avukatlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları adliye binasına giriş yaparak mahkemeyi takip etti.

Sanıkların son savunmaları alındıktan sonra mahkeme heyeti kararını duyurdu. Kamuoyunda büyük infial meydana getiren davada verilen cezalar ve beraat kararları tartışmalara yol açtı.


Sıla bebek davası son durum nedir? Anneye verilen ceza belli oldu! - 2. Resim

SILA BEBEK DAVASI KARAR NE OLDU?

Mahkeme davada yargılanan sanıklar hakkında kesin kararını verdi. Sıla bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri öldürme suçundan 24 yıl, suç delillerini karartmaktan 3 yıl, suçu bildirmeme suçundan 9 ay olmak üzere toplam 27 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme suça sürüklenen çocuklardan K.A.’ya 20 yıl 6 ay, G.K.’ya ise 7 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar Kanı A. ve Sanlı Ö. ise beraat etti.

Savcılık mütalaasında, anne Bakiye Yeniçeri hakkında 67 yıl hapis, Kani A. hakkında 28 yıl 6 ay, Sanlı Ö. hakkında suçu bildirmeme suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası talep edilmişti.

Suça sürüklenen çocuklardan G.K. için 66 yıl, K.A. için ise 48 yıl ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...