Soğuk baklava nasıl yapılır? Ramazan Bayramına özel soğuk baklava tarifi! Sofranın yıldızı olacak…

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Soğuk baklava nasıl yapılır? Ramazan Bayramına özel soğuk baklava tarifi! Sofranın yıldızı olacak…
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bayram için de hazırlıklar yapılmaya başlandı. Bayram tatilini şehir dışına çıkarak değerlendirecek olanlar kadar, evde ailesiyle birlikte geçirecek olanlar da var. Bayramda hazırlanacak menü şimdiden planlanırken tercihini hafif ve sütlü bir tatlıdan yana kullanmak isteyenler için soğuk baklava tarifini derledik. İşte detaylar…

Ramazan bayramında bayramlaşmak için gelecek misafirlere ikram edilmek üzere birçok farklı tatlı seçeneği bulunuyor. Tercihini şerbetli tatlıdan yana kullanmak isteyen kadar, sütlü ve daha hafif tatlılardan yana kullanmak isteyen de var. İşte bu yüzden sofranın yıldızı olacak soğuk baklava tarifini sizler için derledik.

Soğuk baklava nasıl yapılır? Ramazan Bayramı’na özel soğuk baklava tarifi! Sofranın yıldızı olacak… - 1. Resim

SOĞUK BAKLAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 paket hazır baklavalık yufka 
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100 gram sütlü çikolata

Süslemek için;

  • Toz fıstık (isteğe bağlı)

Soğuk baklava nasıl yapılır? Ramazan Bayramı’na özel soğuk baklava tarifi! Sofranın yıldızı olacak… - 2. Resim

SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?

  1. İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için bir tencereye şeker ve su koyularak 5 dakika kaynatılır.
  2. Daha sonra altı kapatılarak süt ve vanilya eklenerek karıştırılır. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
  3. Tereyağı eritilir. Üzerinde oluşan köpüğü alınır ve sıvı yağ eklenir.
  4. Borcam yufkaların üzerine yerleştirilir. Yufkalar borcam büyüklüğünde kesilir.
  5. Borcamın alt kısmına iki üç adet yufka serilir ve yağlanır.
  6. Kenarlardan çıkan yufkalar iki üç kat serdikçe aralara serilip yağlanır.
  7. Yufkalar, her üç katta bir yağlanarak ortasına ceviz serpiştirilir.
  8. Bu örüntüyle tatlı tamamlanır. 
  9. Kalan yağ eşit olacak şekilde son katın üzerine dökülür.
  10. Tatlı, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir. Fırınınızın pişirme şekline göre derecesini ayarlamalısınız. Ağır ve içini çekerek pişmeli.
  11. Tatlı, piştikten sonra fırından çıkartılır,10 dakika kadar bekletilir.
  12. İlk sıcağı geçince soğuk şerbet üzerine gezdirilerek dökülür. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılarak dinlendirilir. Tatlı, 1 saat içinde bütün şerbeti çekecektir.
  13. Üzerine rendelenmiş çikolata elek yardımı ile serpiştirilir. Dilerseniz bu aşamada kakao ve pudra şekerini karıştırarak da kullanabilirsiniz.
  14. Tatlı, 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...