Volkan Konak neden öldü, hastalığı neydi? Volkan Konak ölüm nedeni merak ediliyor!

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Volkan Konak neden öldü, hastalığı neydi? Volkan Konak ölüm nedeni merak ediliyor!
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dün akşam Kıbrıs'ta konser esnasında fenalaşan Volkan Konak acil bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan usta sanatçı Volkan Konak 58 yaşında hayatını kaybetti. Volkan Konak'ın fenalaştığı haberini alan birçok sanatçı ise destek için hastaneye geldi ve ne yazık ki Konak'ın ölüm haberi verildi. Ünlü sanatçının ani ölümü, sanat camiasında ve hayranları arasında büyük üzüntüye neden oldu.

VOLKAN KONAK NEDEN ÖLDÜ?

Türk müziğinin sevilen isimlerinden Volkan Konak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) sahne aldığı konser sırasında fenalaşarak hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm haberi sevenlerini yasa boğarken, olayın detayları büyük merak konusu oldu.

58 yaşındaki sanatçıya ilk müdahale konser alanında bulunan sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Uzun süre kalp masajı yapılan Konak, ambulansla hastaneye sevk edilmesine rağmen kurtarılamadı.


Volkan Konak hastalığı neydi, neden öldü? Volkan Konak ölüm nedeni merak ediliyor! - 1. Resim

VOLKAN KONAK’IN HASTALIĞI NEYDİ?

Karadeniz müziğinin güçlü sesi Volkan Konak’ın daha önce bilinen ciddi bir sağlık sorunu olup olmadığı merak ediliyor. Şu ana kadar sanatçının kronik bir hastalığına dair net bir bilgi paylaşılmadı.

Ancak sahnede fenalaşarak yere yığılması ve uzun süren kalp masajı sonrası yapılan açıklamalar, ani bir kalp krizi veya benzeri bir rahatsızlık ihtimalini gündeme getirdi.


Volkan Konak hastalığı neydi, neden öldü? Volkan Konak ölüm nedeni merak ediliyor! - 2. Resim

VOLKAN KONAK’IN ÖLÜM NEDENİ HENÜZ AÇIKLANMADI!

KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada, Volkan Konak’ın fenalaştıktan sonra Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.

Kesin ölüm nedeni hakkında ise resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Sanatçının ölümüne dair detaylı tıbbi raporun ilerleyen saatlerde paylaşılması bekleniyor.


Volkan Konak hastalığı neydi, neden öldü? Volkan Konak ölüm nedeni merak ediliyor! - 3. Resim

VOLKAN KONAK KİMDİR?

Türk müziğinin en sevilen isimlerinden biri olan Volkan Konak, 1967 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duyan sanatçı, eğitim hayatını tamamladıktan sonra profesyonel olarak müzik dünyasına adım attı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim gören Konak, akademik alanda da kendini geliştirerek yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler bölümünde tamamladı.


Volkan Konak hastalığı neydi, neden öldü? Volkan Konak ölüm nedeni merak ediliyor! - 4. Resim

Müzik kariyerine Karadeniz ezgilerini derleyerek başlayan Volkan Konak, 1988 yılında çıkardığı Suların Horon Yeri adlı albümüyle dikkat çekti. Konak'ın asıl çıkışı ise kendi bestelerinin yer aldığı Efulim albümüyle oldu. Ardından gelen Gelir misin Benimle?, Volkanik Parçalar ve Pedaliza gibi albümlerle adını müzik dünyasında kalıcı hale getirdi.

1998 yılında kendi yapım şirketi Kuzey Müzik Prodüksiyon’u kurarak müziğini bağımsız bir şekilde üretmeye başlayan Konak, 2000’li yıllarda çıkardığı Şimal Rüzgarı, Maranda ve Mora albümleriyle büyük başarılar elde etti.


Volkan Konak hastalığı neydi, neden öldü? Volkan Konak ölüm nedeni merak ediliyor! - 5. Resim

Özellikle Maranda albümü, 2004 yılında müzik dünyasında en çok satan albümler arasına girerek Elmas Plak ödülünü kazandı. 2009’da yayınlanan Mimoza albümü ise Altın ve Platin Plak ödüllerine layık görüldü.

2010’lu yıllarda da üretmeye devam eden sanatçı, Lifor (2012), Manolya (2015) ve Dalya (2019) albümleriyle dinleyicileriyle buluştu. Şarkılarında Karadeniz’in doğal güzelliklerini, hüzünlü hikayelerini ve coşkulu horonlarını modern müzikle harmanlayan Konak, kendine özgü tarzıyla "Kuzeyin Oğlu" lakabını kazandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...