Altın Çocuklara kupa yaraşır Portakal orda kal

A -
A +

Avusturya’yı devirdik geldi Avusturya’nın 3-2 yendiği Hollanda’yı devirmeye. İnanın Altın Çocuklar onu da alt eder.

 

“En iyisi neden biz olmayalım” demiştim, son 16’ya kaldığımızda. Öyle de oluyor. Adım adım finale yükseliyoruz. Yolun açık olsun Türkiye.

 

İnandık… Kenetlendik ve başardık… Arda’nın kornerleri, Merih Demiral’ın golleriyle A Millîlerin top yekün yıldızlaştığı gecede Avusturya’yı da devirip, 2-1’lik zafer ile 2008'den sonra ilk defa Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldik. 
O kadar mutluyum ki bütün hücrelerimde yaşadım zaferi, milletçe yaşadık ve yaşıyoruz. 
Yeter mi, yetmez. Daha gidecek çok yolumuz ve alınacak bir kupamız var. İnanın bu takım için hayal değil bu. 

 

Altın Çocuklara kupa yaraşır


Portakal orda kal

MERT GÜNOK PANTERLEŞTİ

Ay yıldızlı formayı terletenler; başta inanılmaz kurtarışlara imza atan kalecimiz Mert Günok, çalışılmış birbirinin kopyası gollerle geceye damgasını vuran Merih, Kaptan Hakan’ın yokluğunda orta sahamıza güç katan Orkun ve Arda olmak üzere bütün takım, Başkan Mehmet Büyükekşi’den başlayarak bütün yönetim, Almanya’yı baştan başa Ay Yıldızlı bayraklarla donatıp mehter marşıyla coşturan taraftarımız,  harika takım mühendisliğiyle kendini  yerden yere vuranlar sahada en anlamlı cevabı veren, turnuvanın öne çıkanları arasına adını yazdıran teknik direktör Vincezo Montella’ya… 

 

Özetle A’dan Z’ye bütün ekibe, bu gururu bize yaşatan herkese sonsuz teşekkürler. 

 

Öyle mutluyum ki, duygularımı sel olmuş hâlâ ağlıyorum ama mutluluk gözyaşı bunlar. 

 

Altın Çocuklara kupa yaraşır


Portakal orda kal

AKSAKLIKLAR OLSADA MUHTEŞEMDİK 

Çok iyiydik, maça mükemmel başladık, erken gol ile o hızlı, tempolu, çabuk ve disiplinli denilen Avusturya’yı kafadan sürklase ettik. 

 

Özellikle ilk yarım saat Ferdi’yi öne çıkarıp, orta sahayı kalabalık tutarak, oyunun boyunu kısaltıp rakibe boş alan bırakmadık. Ralf Rangnick ve ekibini kendi oyun stratejisiyle vurduk. 

 

Sahanım her yerinden şutun her türlüsünü denedik, kalecileri Pentz’e kariyerinin belki de en zor gecesini yaşattık. O iştahla iki golden daha fazlasını da atabilirdik. Maçı 2-0’a getirince tempomuz düştü o ara gol yedik. Son 10 dakikayı “Ya sabır” çekerek bitirdik. 

 

Böyle durumlarda kural net; ''ya kazan devam et ya da eve git’’.  

 

Kazandık, bize final yolu gözüktü, bu yoldaki ilk 
rakibimiz de Hollanda. 

 

Yani Altın Çocukların devirdiği Avusturya’nın gruplarda 3-2 yendiği Hollanda. 
İnanın çocuklar sizde bu iman, bu yürek, bu cesaret ve akılcı oyun varken onları da geçeriz, Çünkü siz destansı futbolunuzla turnuvanın göz bebeği oldunuz. İyi ki vatsınız; gurur kaynağımız. 

 

Altın Çocuklara kupa yaraşır


Portakal orda kal

TURNUVANIN EN KEYİFLİ TAKIMIYDI

Bu arada hakkını teslim edelim eklediğimiz takımın… Heyecanlı, diri, yüksek tempolu ve çok risk alan oyun sistemi ile Avusturya bizim maça kadar turnuvanın izlemesi en keyifli takımıydı. Portekiz, İspanya ve Hollanda'dan sonra daha yüksek galibiyet yüzdesine sahip tek Avrupa ülkesiydi. 

 

Bitmedi… C Grubu'nda İngiltere, Danimarka, Slovenya ve Sırbistan altı maçta yalnızca yedi gol atmayı başarırken Avusturya, gruptaki ilk üç maçında altı gol kaydetmişti.

 

Özellikle  de topu kaybettiklerinde rakibin o acımasız baskısını kıran dirençleriyle turnuvaya damga vurmuşlardı ama bu üstünlüklerin hiç bir bize işlemedi. Şimdi sıradaki yıldızlar takımı Hollanda düşünsün.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.