DUR TARİH VUR TÜRKİYE

A -
A +

İnanıyorum; Avusturya bu defa düşecek. Biliyorum güç ama bu imkansız değil. Altın çocuklara inanıyor ve ‘’Dur tarih… Vur Türkiye!’’ diye buradan haykırıyorum. İnanıyorum çocuklar bu defa başaracak ve tarihe geçeceksiniz. Ancak hayal başka gerçekler başka. Gerçekleri de anlatalım.

 

ÇETİN AMA YENİLMEZ DEĞİL

 

Rangnick ile istikrarlı bir yükselişe geçen Avusturya daha önce de yazdığım gibi çetin mi çetin bir rakip ama yenilmez de değil. İnanır ve kararlı olursak bu maçı da kazanır ve sahadan başımız dik, alnımız açık ve gururla çıkarız.

 

Yalnız; bu karşılaşmayı asla 6-1 kaybettiğimiz maçın intikamı gibi görüp de kontrolsüz oyunla duyguların tutsağı durumuna düşmeyelim. Bu zafiyet bizi yaralar.

 

Zira Avusturya’nın başındaki eski menajer, scout hocası ve Alman teknik direktör tilki gibi kurnaz ve zeki biri.

 

Nitekim son derece akılcı ve stratejik taktikle rakip kalede az ama öz görünerek Hollanda maçını nasıl çevirdiği hepimizin malumu.

 

O yüzden çok disiplinli ve dikkatli olmalıyız. Bu manada avantaj ve dezavantajlarımızı bilmek adına rakibi iyi ve doğru analiz ettiğimizde Avusturya’nın geçiş oyunlarını iyi oynayan, ofansif ve defansif özellikleri mükemmel, orta sahası güçlü, fizik kapasitesi yüksek, süratli, tempolu, hızlı, çabuk, mücadeleci ve disiplinli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu asla göz ardı etmemeliyiz.

 

DUR TARİH VUR TÜRKİYE

 

ÇOK GOL ATIP AZ GOL YİYOR

 

Öyle ki, EURO 2024 ön elemelerde F Grubu'nda sadece Belçika'ya 3-2 kaybederken, İsveç, Azerbaycan ve Estonya ile oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlikle 19 puanla grubu ikinci sırada tamamladığı gibi rakip fileleri 17 kez havalandırırken kalesinde 7 gol gördü. Nitekim son 16’ya gelirken de D Grubu’nda Fransa'ya 1-0 yenilmesine rağmen üç maç sonunda Polonya'yı 3-1 ve Hollanda’yı 3-2’yle geçerek 6 puan toplayan Avusturya grubu lider tamamladı. 

 

DUR TARİH VUR TÜRKİYE

 

İŞTE ETKİLİ GOL SİLAHLARI

 

Avustuya’nın dikkat etmemiz gereken önemli gol silahları; en önde üçer golle 1.93'lük Michel Gregoritsch, arkasındaki 1.82'lik Romano C. Schmid, forvet arkası oynayan Cristoph Baumgartner, elemelere 4 gole katkı veren Borussia Dortmund'dan Marcel Sabitzer. Bunlara kulübedeki rezerv güç olarak iki ayağını da iyi kullanan M.Entrup'u hatta Hoffenheim'dan Florian Grillitsch, Bayern Münih'ten Konrad Laimer’i de ekleyebiliriz. Bu arada Wimmer’in cezalı Arnautović, Baumgartner, Danso, Laimer, Mwene, Posch, Querfeld, Wöber’in de sarı kart sınırında olduklarını da belirtelim.

 

DUR TARİH VUR TÜRKİYE

 

İŞTE AVUSTURYA ON BİRİ

 

Pentz;

 

Posch, Danso, Lienhart, Mwene;

 

Seiwald, Grillitsch;

 

Laimer, Baumgartner, Sabitzer;

 

Gregoritsch

 

MONTELLA’NIN SEÇİMİ ÖNEMLİ

 

Tabii; Türkiye’nin futbol tarihini değiştirecek taktik anlayış, başlangıç on biri ve Montella’nın stratejik planı da çok önemli. Kanaatimce Hakan Çalhanoğlu’nun yer almayacağı bu maç için İtalyan teknik adamın sahaya süreceği muhtemel on bir şöyle olur.

 

Mert Günok;

 

Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu;

 

İsmail Yüksek, Kaan Ayhan;

 

Kenan Yıldız, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz;

 

Cenk Tosun

 

Belki; İrfan Kahveci, Arda Güler ve Kerem nerede diye sorabilirsiniz. Montella 6-1 kaybettiğimiz maçta Kenan Yıldız tek forvet oynarken arkasındaki bu üç isim maalesef bir varlık gösterememişlerdi. Ne diyelim bir musibet bin nasihate bedeldir. Haydi Vincenzo Montella ve Altın Çocuklar bugün tarihi yeniden yazın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.