Fransa hep yapıyorsa biz neden yenmeyelim?

A -
A +

Avusturya Millî Takımı, Rangnick yönetiminde büyük başarı hedefliyor ama bizim de dağ gibi yüreğimiz var.
 
 
Biliyorum, Çeyrek Finalde Leipzig'de karşılaşacağımız Avusturya gerçekten çok zor bir rakip; ne Gürcistan'a benzer ne de Çekya'ya. İnanılmaz disiplinli, hızlı, tempolu, süratli ve oturmuş bir takım.

 

Ayrıca Alman Teknik Adam Ralf Rangnick'in yönetiminde EURO 2024'e kendilerine büyük hedefler koyarak gelen bir ekip, o yüzden çeyrek finale yükselmeleri tesadüf değil.

 

SADECE FRANSA VE BELÇİKA'YA KAYBETTİLER

 

Nitekim EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nu lider tamamlayan Alman Teknik Adam Rangnick'in takımı, Hollanda ve Polonya'yı geçip sadece Fransa'ya kaybetti.

 

...Ki, Fransa'nın yıldızlarla dolu hücum hattına karşı da Avusturya rakipten en fazla top çalma (27) becerisi ve gösterdiği performans ile takdire şayan bir savunma yaptı. Buna rağmen Fransa'ya 1-0 kaybettiler, demek ki yenilmez armada değiller. ''Fransa yendiyse biz neden yenmeyelim?'' diyeceğim ama Avusturya sürekli kaybettiği, Fransa'ya karşı oynadığı son 12 karşılaşmanın sadece birini kazanabildi ve o zafer de 2008'deydi. Bu gerçeği de gözden çıkarmayalım.

 

Fransa hep yapıyorsa biz neden yenmeyelim?

 

RAKİP FİLELERİ 17 KEZ HAVALANDIRDI

 

Rangnick, 2022'de göreve geldiği günden sonra istikrarlı bir yükseliş sergileyen Avusturya ön elemelerde de F Grubu'nda sadece Belçika'ya 3-2 kaybederken, İsveç, Azerbaycan ve Estonya ile mücadelesinde 8 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlikle rakip fileleri 17 kez havalandırırken kalesinde 7 gol görerek 19 puanla ikinci sırada euro2024 bileti aldı.

 

KAYBETTİĞİMİZ 6-1 ÖZEL MAÇ DERS OLDU

 

Nitekim euro2024'e hazırlık kamsamında geçen mart ayında A Millî Takımımız'ı turnuva öncesi çok güçlü orta sahası ve insan azmanı forvet hattıyla 6-1 yenerek müthiş bir "gövde gösterisi" yaptılar. O öz güvenle yine karşımıza çıkmaya hazırlanıyorlar. Kaptanları Marsel Sabitzer bunu gizlemiyor da, ''Türkleri yendik yine yeneceğiz'' diyor.

 

Eksiklerimiz o kadar çok ki... O maçta tek golümüzü atan Kaptanımız Hakan Çalhanoğlu da yok savunmadaki emniyet sübabımız Samet de.

 

Maalesef; en öndeki 1.93'lük Michel Gregoritsch ve arkasındaki 1.82'lik Romano C. Schmid ile forvet arkası oynayan Cristoph Baumgartner ile iki ayağını da iyi kullanan M.Entrup'u o maçta ne durdurabildik ne de önde karşılayabildik. Özetle elemelerde  4 gole katkı veren Borussia Dortmund'dan Marcel Sabitzer, Hoffenheim'dan Florian Grillitsch, Bayern Münih'ten Konrad Laimer ve üçer golle Baumgartner ile Gregoritsch bu defa da işimizi zorlaştırabilecek önemli oyuncular.

 

Fransa hep yapıyorsa biz neden yenmeyelim?

 

BİR MUSİBET BİN NASİHATE BEDELDİR

 

Maalesef; o maçta en önde Kenan Yıldız tek forvet oynarken arkasındaki İrfan Kahveci, Arda Güler ve Kerem bir varlık gösterememişlerdi. Ne diyelim bir musibet bin nasihate bedeldir. İnanıyorum ki Vincenzo Montella ve Ay Yıldızlı Altın Çocuklarımız için o maç büyük bir ders oldu. Bir daha aynı zaafı yaşamayız diye düşünüyorum.  

 

MONTELLA'NIN KAAN DENEMESİ DE TUTMADI

 

İtalyan Teknik Direktör Montella'nın 6-1'lik hezimette Kaan Ayhan'ı stopere çekip, Merih Demiral ile tandemde yan yana oynatma fikri ise hiçbir işe yaramamıştı. Adamlar içimizden geçtiler.

 

Doğrusu çeyrek finalde Hakan Çalhanoğlu'nun yerine orta sahada kim oynar?

 

Orkun mu yoksa İsmail mi bilmem ama rakibin rövanşta oynamayı bekleyen Arnautovic silahını düşünecek olursak işimiz çok zor.

 

Özellikle savunmanın merkezi ve iki yanı çok önemli.

 

Gerçi Abdulkerim'in dönüyor olması içimizi ferahlatıyor ama yine de farklı kaybettiğimiz maç sebebiyle kaygılıyız. Lakin umudumuz da dağ gibi.

 

AVUSTURYA'YI NASIL GEÇERİZ?

 

Çekya önündeki yediğimiz gollere boyun eğmeksizin verdiğimiz tepki; asla pes etmeyen güçlü irade ve kazanma azmimiz bizi inanın hedefe taşır. Yeter ki, maçın her aşamasında oyun planına sadık kalan disiplinimiz devam etsin. Bu bize tarihe açılan yeni bir kapı aralayabilir.

 

Haydi çocuklar!  Bir erken gol ile Fransa'nın yaptığı gibi biz de Avusturya'yı şoka sokalım.

 

İnanın Arda, Kerem, Barış Alper Yılmaz ve Ay Yıldızlı formayı giyecek olan oyuncularla bunu yapabiliriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.