İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF’yi yeniden yapılandırıyor

A -
A +

Yeni Başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, on iki çocuklu Trabzonlu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya geldi. Bulunduğu yeri hak edecek şekilde hayatı tırnaklarıyla kazıya kazıya yükseldi. Cesur ve kararlı duruşuyla bazı çevrelerin tepkisini toplasa da o tarafını ''Hak ve adaletten yanayım'' diye mertçe ortaya koydu.

 

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF’yi yeniden yapılandırıyor

ŞİMDİ NE OLACAK?

Trabzonspor'da başkan yardımcılığı ve başkanlık yaptı. O günlerde 3 Temmuz 2011 süreciyle ilgili, ''O şampiyonluk Trabzonspor'un hakkıdır ve o kupa er geç Trabzon'a gelecek!'' sözleriyle gündem oldu. 

 

2012'de TFF başkan adayı oldu, seçilemedi ama inandığı gibi yaşamaya devam etti. 

 

Bir kulüp başkanı olarak ezber bozan çıkışıyla dikkat çekti.

 

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF’yi yeniden yapılandırıyor

HAK VE ADALETTEN YANA

Gezi olaylarına tepki olarak AK Parti'nin düzenlediği Yenikapı Mitingi'ne katıldı. Gerekçesini de, ''Baş örtüsü mağduruyum. Yeğenim, başarılı bir üniversite öğrencisiyken 4. sınıfta başını açmadığı için mezun olamadı. Eşim de bu yüzden mimarlık fakültesini kazandığı halde okuyamadı. Tepkim bunadır.'' diye açıkladı.   

ARI KOVAVINA ÇOMAK

Şimdi görüyorum ki; o sarsılmaz irade TFF'de de radikal işlere imza atıyor. Mesela göreve gelir gelmez yeniden yapılanma adına ''Arı kovanına çomak sokarcasına'' kurulara yaptığı ''İstifa'' çağrısı daha ilk günden kabul gördü.

KALE DEĞİL TÜL PERDEYMİŞ

...Ki, kurumsal hafıza ve devamlılık adına ''çok toz kaldırır'' diye düşünülen bu çağrı; dışarıdan kale gibi gözüken kurulların aslında bir tül perde hafifliğinde dayanıksız olduğu peş peşe gelen istifalarla anlaşıldı. 

 

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF’yi yeniden yapılandırıyor

EN RADİKAL HAMLE MHK

Başkan Hacıosmanoğlu'nun en radikal hamlesi ise MHK'da  2 yıl sonra Ferhat Gündoğdu'yu yeniden göreve getirmesi oldu. Hatırlanacağı üzere daha önce MHK başkanlı iken Türk futbolunda “8 Mart kararları” olarak bilinen tarihi operasyona imza atan Gündoğdu, başta Cüneyt Çakır olmak üzere Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Hüseyin Göcek, Halis Özkahya, Alper Ulusoy, Abdülkadir Bitigen, Bahattin Şimşek, Mustafa Öğretmenoğlu, Tugay Kaan Numanoğlu, Burak Şeker, Suat Arslanboğa ve Mert Güzenge'den oluşan 13 hakemi klasman dışı bırakmıştı. 

 

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF’yi yeniden yapılandırıyor

KAZANCI BEKLENİYORDU 

Hacıosmanoğlu'nun bir diğer hamlesi ise Millî takımlarda oldu. Mehmet Büyükekşi'nin yönetiminde olan Hamit Altıntop kazanamayınca doğal olarak onun görevine Beşiktaş'taki yöneticiliğinden tanıdığımız Ceyhun Kazancı'yı getirdi. Kazancı ve Montella birlikte A Milli Takımımız'ı yarınlara hazırlayacaklar. 

 

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF’yi yeniden yapılandırıyor

GÜÇLÜ YÖNETİM BÜYÜK HEDEFLER

Özetle Hacıosmanoğlu; TFF'ye yeni ve büyük hedefler çizerken sahadan gelen isimlerden güçlü bir yönetim de oluştudu, İşte o kadro: Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cander, Fuat Göktaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozdağ, Ural Aküzüm ve Bilal Arslan.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.