Koeman'ın korkusu dağ gibi! Türkleri bir golle durduramayız

A -
A +

Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders; Bergwijn, Simons, Gakpo; Depay.
 
Bugün o gün... Almanya'da destan üstüne destan yazan Altın Çocuklar ile futbolda ekol olan Hollanda'yı yenerek Avrupa Şampiyonası tarihimizde ilkler arasına girecek yeni bir sayfa açma günü. Zor mu zor ama imkazsız değil Çekya, Gürcistan ve Avusturya galibiyetlerine bir zafer daha eklemek. İnanıyorum kazandık yine kazanacağız. Bu umut nereden mi kaynaklanıyor. Hollanda'da korku dağları bekliyor da ondan kaynaklanıyor.
Koeman'ın korkusu dağ gibi! Türkleri bir golle durduramayız
YARI FİNALİ HEDEFLİYORLAR
İşin doğrusu; son 16'da Romanya'yı eleyip öz güven tazeleyen Ronald Koeman'ın talebeleri, çoktan yarı final hesaplarına başladı. 
Ancak A Milli Takımımız'ın Hollanda'yı 3-2 ile geçen Avusturya karşısındaki rakibe nefes aldırmayan futbolu Koeman'ın gözünü korkuttu. Hem de öyle böyle bir korku değil bu...
''Türkleri bir golle durduramayız'' diyen tecrübeli teknik adam, ''Avusturya önündeki gibi yeni bir şok yaşamak istemiyorsak, çeyrek final maçı öncesi avantaj ve dezavantajlarımı belirlemelyiz'' dedi ve A Milli Takımımız'ı mercek altına aldı.
 
BAŞARI AYRINTIDA GİZLİ
Yardımcılarına talmatı net...
''Türkler çılgınca oynuyor. Kaleci Mert, Arda, Merih, Hakan, Kaan önemli oyuncular ama bu takımın zaafları da olmalı. Türklere karşı kullanacağımız çok fazla alan olduğunu düşünüyorum. Başarı ayrıtıda gizlidir. Rakibimizi iyi analiz edersek gururla yolumuza devam ederiz.'' 
Son grup maçında Avusturya'ya 3-2 kaybeden ve Romanya'ya sadece birkaç pozisyon veren takımının özeleştirisinde de bulunan Başarılı teknik direktör Koeman, 3-0 kazandıkları karşılaşmada Belçika - Romanya maç analizinin önemine dikkat çekti..   
HERKES SORUMULUK ALMALI
''Türklere karşı çok daha iyi olmamız gerekir. Hollanda olarak top kontrolümüz mükemmel. Sabırlı oynuyoruz ama maçın kontrolünü eline almak adına Romanya maçının ilk çeyrek saatinde olduğu gibi rakibi geride karşılar ve üzerimize gelmelerini ciddi tehdit olarak görmezsek Türkler bizi affetmez. Avusturya önde bastığında nasıl dağıldığımızı gördük. Aynı hataya düşmemeliyiz. Herkesin sorumluluk alması ve kazanmayı istediklerini daha fazla göstermeleri gerekir.''
Dedik ya; Koeman ve yıldız oyunculardan kurulu ekibinin korkusu dağ gibi elindeki önemli silahlara rağmen.
 
Koeman'ın korkusu dağ gibi! Türkleri bir golle durduramayız
İŞTE YILDIZLAR

 

Xavi Simons takımın beyni

 

Hollanda'nın tehlikeli ve mutlaka markaj altına tutulması gereken ismi Xavi Simons. Leipzig'den tanıdığımız bu oyuncu; takımın hem beyni hem de Hollanda'nın oyununu ileriye taşıyan özelliğiyle orta sahadaki en etkili ismi.
 
Gakpo tam bir baş belası
 
Sürat onda, çalım onda, gol onda. Gol krallığında üç golle baş çeken ve son maçta yakın direğe attığı düşük şutla kaleci Florin Nita'yı çaresiz bırakan Cody Gakpo tam bir baş belası. Hollandalı forvet soldan yaptığı etkili hücumlar, Depay ve Virgil van Dijk'e verdiği paslarıyla rakibin en tehlikelisi.
 
Malen fişi çeken adam
 
Avusturya şokundan sonra gözler ''fişi çeken adam'' diye bilinen Donyell Malen'e çevrildi. Malen, orta sahadan ceza sahasına yaptığı driblingler, çektiği şutlar ve attığı gollerle 3-0 kazanılan Romanya'yı maçında da müthiş bir performans sergiledi.

İkinci toplara dikkat
Hollandalılar,  2008'den bu yana ilk kez Avrupa'da çeyrek finallere ulaştıklarından daha sakin ve kontrollü oynuyorlar. Romanya maçında ''düelloya çıktık'' demelerine rağmen sakin kalıp, ikinci topu kazanıp, yakaladığı fırsatlarla tehlikeli oldular.

Geçiş oyununu iyi oynuyor
Hollanda, oyunun her formatını oynayan bir ekip. Öyle ki; rakibin pres planına göre 3-5-2'den 3-2-5 veya 3-1-6'e hızla geçiş yapan bir takım. Topun yeniden kazanılması ile baskıdan kurtulup, ileriye doğru oynayarak orta üçte çok sayıda hızlı pas yoluyla sonuca gidiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.