Neden en iyisi biz olmayalım?

A -
A +

Şimdi en iyisi için birlik olma ve marka değeri birlikte güçlendirme vakti. Şimdi başkanların efsaneleşme vakti.
 
-----
 
 
Bir rüyam var; adına ''Olgunluk'' mu dersiniz yoksa ''Ham hayal'' mi bilmem ama düşüncesi bile bana yılardır büyük heyecan veriyor.

KURUMSAL HAFIZAMIZ 

Bu öyle bir rüya ki; esaslı kalkınma… Deneyim...

 

İdealistler ordusu...

 

Yılmaz Tokatlı Paşa'nın TFF Başkanlığı döneminde ''Hadi batıdaki güzel örnekleri getirin bize'' diye yüreklendirip, araştırma ve literatür taraması yaptırdığı -kurumsal hafıza yerine koyduğumuz- gönüllüler ordusu… Rahmetli Yılmaz Yücetürk, Can Bartu, Metin Türel, Tamer Güney, Özkan Sümer, Gündüz Tekin Onay, Coşkun Özarı, Fahri Somer, Erdoğan Şenay ve Yılmaz … Daha kimşer yok k… Birçoğu ile futbol, endüstriyel boyutu, küreselleşme, rekabet, mali disiplin ve istikrarlı büyüme adına üzerine çokça sohbetler edip hayli birlikte kafa yorduğumuz bir hayal bu.

 

Neden en iyisi biz olmayalım?

BİRLİKTE HAREKET VAKTİ

Düşünün ki; Beşiktaş'ı, F.Bahçe'si, G.Saray'ı, Trabzonspor'u, Başakşehir'i ve şampiyon olmuş olmamış bütün kulüplerimiz oyunu ayrı ayrı çekiştirmek ya da nalıncı keseri gibi kendine yontmak tavrından sıyrılmış ''ortak değer'' ile yek vücut olup voltran oluşturuyor. Mümkün mü bu mümkün.
Düstur; ''Birimiz hepimiz hepimiz birimiz' olgunluğu.
İlke; ''Büyük düşün büyük kazan''.
Anlayış; ''Hep birlikte toplam kaliteyi yükseltip birbirimizin varlığından güç almak''.

 

Neden en iyisi biz olmayalım?

ETİK, ÜRETKEN VE REKABETÇİ

Paydaşların pastadan aslan payını kapma kavgası yerine hak edenin hak etiği ölçüde kazandığı, etik değerlerin oturduğu, kaybedenin kazananı hazmedip alkışladığı, kazananın kaybedeni ötekileştirmediği saygın bir futbol iklimi. Fena mı olur, hayır. Güzel olur hem de çok güzel.
 
Gaye; ''Güçlü ve kaliteli altyapı sistemi ile kendi yıldızını kendi üreten'' ve ürettikleriyle transfer pazarında pazarlık gücü yüksek oyuncu olmak. Mümkün mü, 82 milyonluk ülke için neden mümkün olmasın?
 
Bal yapmayan arı misali; içeride anlamsız ve sığ polemiklerle birbirini sürekli yıpratıp aşağı çekerek büyümek yerine doğruları yapıp, uluslararası alanda rekabet gücü yüksek temsil, tanıtım ve diplomaside futbolumuzun marka değerini daha mükemmel hale getirecek kaliteye dayalı spor kültürünü yaygınlaştırarak büyümek. Fena mı, hayır!

BİRLİKTE YÜKSELMEK

Oyuna heyecan, coşku ve renk katan verimli - üretken - güçlü düşüncelerle donanmış bir vizyon etrafında kurulacak çatı organı olarak tavan ve tabanda birleşen; TFF, Kulüpler Birliği, TÜFAD, TFFHGD, ASKF; kısaca tüm paydaşların kafa kafaya verip, büyük hedefler için büyük idealler ile geleceğin planladığı bir futbol iklimi ve ortamı hayal ediyorum. 
 
Gelirleri; ortak bir havuzda birikiyor. Parayla para kazanıyorlar.

 

Neden en iyisi biz olmayalım?

 

İnsan kaynağı; futbolcu havuzundaki genç yeteneklerle “Kazan kazan esası”na göre Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Manchester Ctiy, Liverpool, Milan, Juventus Benfica gibi Avrupa devleri ile başta eğitim olmak üzere idari, sportif, sosyal, ekonomik ve kültürel kısaca her alanda iş birliği ve bilgi alış verişine giriyorlar. Fena mı?

 

Rekabette Avrupa'nın topunu taca atıyorlar.

 

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Süper Kupa, UEFA Konfederasyon Kupası ne kadar büyük yarış varsa kulüplerimiz ve futbolumuz hakkıyla - layıkıyla temsil ediliyor ve söz sahibi oluyorlar. Gururlanmayız hepimiz?

GÜÇLÜ YÖNETİM GÜÇLÜ GELECEK

Haliyle başkanlar, teknik adamlar, futbolcular, menajerlerin büyük düşünüp büyük oynadığı bir ortamda spor adamı olarak diplomat gibi davranarak içerde dışarıda efsaneleşip saygı gördüğü rol modeller hayal ediyorum. İmkansız mı, hayır. 

 

Neden en iyisi biz olmayalım?
 
Ali Koç, Dursun Özbek, Hasan Arat, Ertuğrul Doğan, Göksel Gümüşdağ, Murat Sancak, Hasan Çavuşoğlu, Ali Çamlı, Sinan Boztepe, Ömer Korkmaz, Mecnun Odyakmaz, Turgay Ciner, Yüksel Yıldırım, İbrahim Turgut, Fikret Öztürk, Rasmus Ankersen, Murat Özkaya başkanlar geride bırakacağı başarı dolu eserleriyle efsaneleşeceği bir spor yönetimi hayal ediyorum. Çok şey mi bunlar?

NEDEN EN İYİSİ OLMAYALIM?

Ham hayal mi bu bilemiyorum ama neden olmasın diye de böyle bir tabloyu özlüyorum.  

 

Bakın A Millî Takımımız'a Ay Yıldızlı Bayrağımızı şanlı bir şekilde Avrupa'da nasıl da gururla dalgalandırıyorlar.

 

Neden en iyisi biz olmayalım?

 

Bunu görmek; 24 takımın katıldığı euro2024'te son 16'ya kalıp, Çeyrek Final hesapları yapmak ne güzel bir duygu...

 

Umarım millîlerin açtığı bu yol Kupa ile taçlanır da sığ gündemde yapay polemiklerle enerjisini tüketen kulüplerimiz için yeni bir çığır olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.