Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin birkaç yıldır hiçbir konuşması yok ki; içinde “hakem” geçmesin!
En son Beşiktaş Divan Kurulu’nda; “Hakemlerle ilgili gereken her şeyi yapıyoruz. Kokuşmuş düzenle başa çıkmakta zorlanıyorum. Hakemlerin gitmesi konusunda tavrımı hiç değiştirmedim” dedi.
Medyada da bir yorumcu benzer şeyleri tekrarlayıp duruyor!
1) Bülent Yıldırım, Serkan Çınar, Barış Şimşek, Halis Özkahya, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Özgüç Türkalp çeşitli sebeplerden hakemliği bıraktılar.
2) Alper Ulusoy, Özgür Yankaya, Koray Gençerler, Mustafa Öğretmenoğlu, Serkan Tokat, Hakan Ceylan gibi çok sayıda isim VAR kadrosuna geçti.
3) İlginç değil mi? Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek, Suat Arslanboğa, Erkan Özdamar gibi isimler bu sezon hiç Beşiktaş maçına çıkamamışlar.
Yani sağ olsun MHK’lar ya da “yapay zekâ” sizin hoşlanmadığınız hakemleri sizin maçlardan hep uzak tutmuşlar.
Bu sezon ligde Beşiktaş maçlarına 14 farklı hakem çıkmış.
Bir defa çıkanları saymayalım. Ağırlıklı olarak Beşiktaş maçlarına sadece yedi farklı hakem verilmiş.
Bu “yapay zekâ” da nasılsa bayağı bir duygusalmış ve işi kapmış!
Hakem kadroları kendi kuralları ile yenilenmeli. Birileri parmağını sokarsa; işler çok karışıyor.
Hakemlikte klasman değişimleri ölçüsünde ve kararında yapılmalı.
Bir kalemde 10-15 hakem yukarıya almak; iyi sonuçlar vermedi, vermiyor.
Patron; her zaman TFF ve MHK olmalı.
Bu işleri kulüplere bırakan TFF Başkan ve yöneticileri; bugün sokağa çıkamıyorlar.
Bu arada kulüplerin toplam borcu 25 milyar TL olmuş. Eski para ile 25 katrilyon. Başkanlar, bari hakem işine karışmasınlar!
Artık siz de bir karar verin! Kime operasyon çekiyorsunuz, bilelim!
1) G.Saray Başkanı Dursun Özbek olsun, Erden Timur olsun ve sosyal medya hesapları ısrarla kendilerine karşı bir operasyon çekildiğini iddia ediyorlar.
2) Beşiktaş yöneticisi Emre Kocadağ, F.Bahçe maçı sonrası yaptığı açıklamada kendilerine operasyon çekildiğini ifade etti. Uzun süredir bu görüşteler.
3) F.Bahçe’ye sorsanız en çok hakem mağduru olan taraf olduklarını söyleyeceklerdir.
4) Trabzonspor yarışta olsaydı; şimdiye Riva’ya birkaç defa gitmişti!
Sezon öncesi; hakemlere 10 ayrı psikoteknik testler yapıldığı söylenmişti.
Sezon başladı; hakem ve gözlemciler İstanbul’a çağrıldı, tekrar “psikoteknik analizlerden” geçtiler.
O kadar paralar ödendi! O kadar adam geldi, gitti!
Bu ölçümler kimin elinde? Bu veriler, hangi işinize yaradı?
Geçen hafta VAR eğitimlerinde çok başlılık olduğuna dikkat çekmiştim.
Hafta bitmeden önüme iki örnek düştü!
1) Konyaspor-G.Saray maçında çok tartışılan Ahmet Oğuz’un Dubois’ya bir müdahalesi vardı.
Hugh Dallas; “Hakemin yapabileceği bir şey yoktu çok uzaktaydı. 4. hakem ya da VAR yardım etmeliydi” diyor.
2) G.Saray-Adana Demirspor maçında Emre Akbaba’nın Mertens’e hareketi de çok tartışıldı.
Son seminerde Pawel Gil, hakemlere “VAR’ın karışmaması doğru, sarı kart yeterli.” diyor.
Hugh Dallas, yayıncı kuruluştaki ‘Kuralına Göre’ programında, “Net kırmızı kart, VAR karışmalıydı” diyor.
3) Atilla Karaoğlan F.Bahçe-Kayseri maçındaki VAR görevini tamamlamadan; Beşiktaş-Giresun maçının tebligatını aldı!