Ligdeki en büyük kırılma 13. haftada yaşandı, sadece lider değişmedi, düşünce ve kanaatler de yerle bir oldu!
Süper Lig’de ilk 11 hafta genel kanaat şuydu: “Vitor Pereira kötü teknik direktör. Sezonun sonunu göremez. Zaten kariyeri de yeterli değil. Fenerbahçe iyi futbol oynamıyor. Pereira - Van Persie krizi gittikçe derinleşiyor.”
Medyamız, yorumcularımız, uzmanlarımız, bilirkişilerimiz geçen hafta şöyle hafiften, bu hafta daha da da sert bir “U DÖNÜŞÜ” yapıverdiler.
Hele bu haftaki Beşiktaş ve Galatasaray’daki kayıplar da görülünce “U DÖNÜŞÜ” daha keskin oldu.
Bir anda, “Fenerbahçe yeni bir takım, taşlar her geçen gün yerine oturuyor. Zaten savunmada pozisyon vermiyor. Pereira, Van Persie krizini de çözdü. Bu takım şampiyonluğun en güçlü adayıdır” sesleri yükselmeye başladı.
13. hafta ligde böyle bir kırılmaya sahne oldu.
Şenol Güneş ve Beşiktaş için ise "Kayseri, Sporting Lizbon ve Galatasaray maçları" bekleniyor. 12 gün sonra tabelaya bakılacak, olur mu olmaz mı karar verilecek.
Gelelim Galatasaray'a!.
Mustafa Denizli, bu ligde görev yapan 14 teknik direktörün hocalığını yapmış bir efsane.
Kasımpaşa-Galatasaray maçı. Dakika 58, skor 1-2.
Rıza Çalımbay, Scarione ve Del Valle'yi oyuna soktu.
Galatasaray'ın sistemi, balansı, ayarı, taktiği çöktü.
Bunu izleyen Mustafa Denizli hiçbir hamle yapamadı. Yapmaya çalıştıkları da sonuç vermedi.
Şu anlaşıldı!
Mustafa Hocanın maç eksiği çok!
HAFTANIN AÇIKLAMASI
"Hugo Rodallega'yı bonservissiz aldık. Biz elmayı tarladan almaya gayret ediyoruz, marketten almıyoruz"
(Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel)
OYUNA KATKI BU OLSA GEREK!
∂ Nani 1 gol attı, 1 asist yaptı, 2 gollük pas verdi, 3 top çaldı, 10 ikili mücadele kazandı ve takımını liderliğe taşıdı.
∂ Akhisarspor'da Douglao; 7 top kesti, 4 top çaldı, 12 top uzaklaştırarak Beşiktaş’ın ilk defa bir maçı gol atamadan tamamlamasında büyük rol oynadı.
∂ Kasımpaşa'da son 30 dakikada oyuna giren Yonathan del Valle, tam 5 gollük pas verdi, 9 orta yaptı, 4 isabet buldu.
∂ Trabzonspor'da Erkan sahada kaldığı 72 dakikada şut çekmedi, tek orta yaptı, o da isabetsiz. 2 de top kaybı yaptı.
AKHİSAR'DAN BİRKAÇ NOT
∂ 2007-08 sezonunda 3.Lig'de.
∂ 2008-09 sezonunda 2.Lig'de.
∂ 2009-10 sezonunda PTT 1.Lig'de.
∂ 2012-13 sezonunda Süper Lig'e çıktılar.
∂ Süper Ligde 4 sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan toplam 32 puan aldılar.
∂ Toplam kadro değeri 27 milyon 550 bin avro olan Akhisar, transfer yapamayan Mersin'den sonra ligin en mütevazı kadrosuna sahip.
∂ Teknik direktörlük kariyerinde 3 büyüklere karşı ilk galibiyetini alan Cihat Arslan, Süper Lig'deki ilk golünü Karşıyaka formasıyla Beşiktaş'a atmıştı.
HANGİSİ SÜPER LİG ?
Bölgesel Amatör Lig 12.Grup'ta Kocaelispor, İsmetpaşa Stadı'nda misafir ettiği Arnavutköy Belediye'yi 6-1 mağlup etti. Tribünlerde 12 bin taraftar vardı. Süper Lig'de oynanan 114 maçın 88'inde bu sayıya ulaşılamadı.
İŞTE TÜRK FUTBOLU!
Süper Lig'de 18 takım, PTT 1.Lig'de 18 takım, etti mi 36?
Bu 36 takım arasında geçen yılki hocasıyla devam eden sadece 6 kulüp var!
1) M Başakşehir (Abdullah Avcı)
2) Torku Konya (Aykut Kocaman)
3) Ç.Rizespor (Hikmet Karaman)
4) Antalyaspor (Yusuf Şimşek)
5) Altınordu (Hüseyin Eroğul)
6) G.Antep BB (Hakan Kutlu)
EKSİK KALMAK EKSİKLİK DEĞİLDİR!
11. haftada M. Sivas 10 kişi kalmış, G.Antep'i 3-0 yenmişti. G.Antepspor da bu hafta Gençlerbirliği karşısında 2-0 gerideydi. 9 kişi kalmıştı. Son 2 dakikada 2 gol buldu ve maçı 2-2'ye getirdi.
AKILDA KALANLAR
∂ Eskişehirspor üst üste 9 mağlubiyetten sonra Mersin İY'nu 3-2 mağlup etti.
∂ İç sahada henüz galibiyeti olmayan Kayseri deplasmanda üçüncü maçını kazandı. (Mersin İY, Eskişehir, Bursa)
∂ Giresunspor son 4 haftada 12 puan topladı: (Altınordu: 1-0, A.Demir: 3-2, Karşıyaka: 3-1, Samsun 2-0)