Hiçbir TFF Başkanı; bu kadar çabuk teslim olmamıştı!

A -
A +

Sezonun tamamlanmasına henüz tam 14 lig haftası var.

 

Bu lig ne derbiler gördü! Nefesler tutulmuş, averaja kalan, bitime iki hafta kala puan puana derbiler...
Hiçbir TFF Başkanı, bu kadar çabuk pes etmemişti!

 

Her fırsatta; futbolun marka değeri, adalet, şeffaflık gibi hamaset dolu sloganlar seslendirdiler.

 

TFF Başkanı, hakemlere aynen şöyle hitap etmişti;

 

"Bakıyorum da karşımda bir ordu var ya! 600 sene dünyayı yönetmiş bir milletin evlatlarıyız. Kendi evlatlarımıza güvenemeyip yabancı hakem getirdik bu ülkeye. Sadece size olan bir hakaret değil bütün Türk milletine yapılan bir hakaretti. Yapanları kınıyorum."

 

Defalarca bu fikrini dillendirdi!

 

Mevcut MHK Başkanı da "Yabancı hakem mandacılıktır!" demişti. (25 Ekim 2024)

 

Ve aynı başkanlar, yabancı hakemde karar kıldılar!
 
******
 
Vincic; bir Türk hakem kadar tartışmalara açık!
 
Bakın; belki de bu derbinin hakemi bir Türk olsaydı, bu kadar tartışılmayacaktı! Neden mi?

 

SLOVENYA: 2 milyon 100 bin nüfusu olan bir ülke.

 

TFF Başkanı'nın, Slovenyalı UEFA Başkanı Ceferin ile kanka olduğunu sık sık dile getirmesi ve görüşmesi.
Slavko Vincic'in, Maribor şehrinde ikamet ediyor olması.

 

Acun Ilıcalı, Maribor takımının yüzde 74 hissesini satın almış olması.

 

UEFA Elit Kategorideki, 30 hakem arasında spekülasyona en açık hakemi seçip, buldular.
 
******
 
Türk hakemliğini kuruttunuz!
 
Derbi denilince akla Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım gelirdi.

 

Hiç kimsenin aklına "yabancı hakem" gelmezdi.

 

1)METE KALKAVAN, 2013-2014 sezonunda ikisi lig, biri kupa olmak üzere üç tane F.Bahçe-G.Saray derbisi yönetmişti.

 

2)BÜLENT YILDIRIM, 2015-2016 sezonunda ikisi lig, biri kupa olmak üzere üç tane F.Bahçe-G.Saray derbisi yönetmişti.

 

3)ALİ PALABIYIK, (2016-2017, 2017-2018) iki sezon üst üste toplam dört tane Trabzonspor-F.Bahçe karşılaşması yönetmişti.

 

4)HALİL UMUT MELER: (2022-2023, 2023-2024) Hemen hemen derbilerin hepsini yönetmişti. Örnekler daha da artırılabilir.

 

Türk hakemliğini temizlemeye ve organize etmeye gelenler; 8 Mart 2022 ile bu son gelişlerinde kökünü kazımakla kalmadılar, kökünü de kuruttular!
 
******
 
Bugünkü FIFA listesinin vaziyeti!
 
1) HALİL UMUT MELER: Bu sezon bir tane derbi veremediler!

 

2) ATİLLA KARAOĞLAN: F.Bahçe-G.Saray derbisini yönetti, diğer derbiler için cesaret edemediler!

 

3) ARDA KARDEŞLER: G.Saray-Beşiktaş maçından sonra neredeyse sezonu kapattı!

 

4) ZORBAY KÜÇÜK: F.Bahçe ve G.Saray maçlarından köşe bucak sakladılar.

 

5) KADİR SAĞLAM: Derbi yönetecek noktaya bir türlü gelemedi! G.Saray-Trabzonspor maçından sonra üç haftayı boş geçti.

 

6) OĞUZHAN ÇAKIR: TFF ve MHK Trabzonspor-F.Bahçe maçında çok beğenmişlerdi! G.Saray-A. Demir maçından sonra galiba bu derbiye olmadı!

 

7) MEHMET TÜRKMEN: Beşiktaş-F.Bahçe maçından sonra bir derbi daha veremediler! Bu hafta İstanbulspor-Karagümrük derbisi verilmiş.
 
******
 
UEFA'nın plan ve programı şaştı!
 
Ülke olarak UEFA konvansiyonuna üyeyiz! 200 bin avro almakla kalmıyor, denetleniyoruz da...

 

UEFA, Türk hakemliği üzerine ne zaman soru soracak olsa; "İşine bak" demeyi marifet saydık!

 

Her fırsatta; "yeni bir hakem kadrosuyla çalışmak istiyoruz" dedik.

 

İşin

 

1) Slavko Vincic, yollarına devam ederlerse F.Bahçe ve G.Saray'ın Avrupa mücadelelerinde yakın tarihlerde kullanılamayacak.

 

2) Mart ayında Türkiye'nin play-off oynayacağı millî maçları var, Slavko Vincic'e orada da görev veremeyecekler.

 

3) Türk hakemlerine bundan böyle görev vermek eskisi kadar kolay olmaz!
 
******
 
Tartışma hakkımız elimizden alındı!
 
"Yabancı hakem iyi oldu" dersen; Fenerbahçelisin.

 

"Yabancı hakem ayıp" dersen; Galatasaraylısın.

 

GALATASARAY: Yabancı hakeme şiddetle karşı çıktılar. Hakem hatası ile kaybederlerse, kılıfları hazır. Kazanırlarsa hakemi ağızlarına almayacaklardır.

 

FENERBAHÇE: Olmazsa olmaz yabancı hakem istediler. Büyük risk aldılar. Kaybederlerse, söyleyecek sözleri olmayacak. Kazanırlarsa, "haklı çıktık" diyecekler.

 

YABANCI KÖTÜ YÖNETİRSE: Birileri, "biz haklı çıktık" diyecek.

 

YABANCI İYİ YÖNETİRSE: Birileri, "Biz boşuna yabancı hakem istemiyorduk" diyecek.

 

Tabiî kime göre iyi, kime göre kötü...

 

Yani tartışmalar bitmeyecek! Kimse ikna olmayacak! TFF Başkanı'na kimse teşekkür etmeyecek.

 

Alkışlamayacak!

 

 

 

Ömer Faruk Ünal'ın önceki yazıları...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.