Grubun adı 'RedHack Team' yani 'Kızıl Hacker'lar'... Hükümet ve devlet kuruluşlarını hedef alıyorlar. Eylemlerini belirli bir takvime göre gerçekleştiriyorlar. Amaçları bilgi sızdırmak, bilgiyi manipüle etmek, bilgi ile karşı tarafların arasını açmak... Son yaptıkları saldırılarda da bu amaçlarına kısmen ulaştılar. Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesine saldırıp yabancı misyon personeline ait kimlik kartlarını yayınladılar. Bu olay karşısında Türkiye'de görev yapan elçilik görevlilerinin kaygıları artarken, saldırı diplomatik bir boyut kazandı. Korsan grubun düşünce ve eylemlerini paylaştığı yaklaşık 40 bin takipçili hesabı, Dışişleri Bakanlığı'nın talebiyle mikroblog sitesi Twitter tarafından kapatıldı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de, bakanlığa yapılan siber saldırıyı kınadı.
Twitter hesabı kapatılan RedHack, yedek hesabıyla yeniden Twitter üzerinden faaliyetlerini yürütmeye başladı.
Peki RedHack kimdir? 15 yıl önce 3 kişi tarafından kurulan RedHack, çekirdek kadrosu çok küçük olmasına karşın yaklaşık 100 kişilik hacker grubu ile hareket ediyor. Grubun yurt dışında üyeleri bile var. En büyük özelliği ise üyelerin birbirini tanımaması. Siyasi olarak hiç bir örgüte yakın olmadıklarını söyleyen RedHack sosyalist düşünceyle hareket ediyor ve kendilerini komünist olarak tanımlıyorlar. Bundan dolayı kamu kurumlarını hedef alıyor. Saldırılarını daha çok 6 Mart, 8 Mart, 18 Mayıs, 30 Mart ve 1 Mayıs gibi günlerde düzenliyorlar. Şimdiye kadar Başbakanlık, çeşitli bakanlıklar, TÜBİTAK, birçok siyasi parti illerin valilikleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile birçok banka sitesine saldırı düzenlediler. Üyeler birbirini tanımasa da saldırı organize bir şekilde gerçekleştiriliyor. Belirli bir saatte başlıyor ve herkes kendi yetenekleri ölçüsünde en büyük zararı vermek için çalışıyor. En büyük düşmanları ise Emniyetin 'Bilişim Masası'. Grup Emniyetin Müdürlüğüne yaptığı saldırıda trafik cezalarını silerek adından söz ettirmişti. Örgüte karşı harekete geçen savcılık terör kapsamına alınmasını isterken bir rapor hazırlanarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.
Dışişleri'nden büyük tepki
Saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı Türkiye'deki tüm yabancı misyonlara notayla bilgi verdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, sitenin saldırıya uğradığı ilk gün ve dün olmak üzere iki ayrı nota verildiğini belirterek "Büyükelçiliklere, kimlik kartlarının imajlarının alındığının belirlendiğini bildirdik. Nasıl olduğu konusunda teknik bilgi ilettik. Ayrıca güvenlik tedbirlerinin arttırıldığını da ifade ettik" dedi. Koru yabancı diplomatlara ait kimlik kartlarının yayınlamasını ise "alçaklık" olarak nitelemişti.
41 İL'E ULAŞTI Bimeks'in Trakya'daki ilk mağazası Tekirdağ Şarköy'e
Bimeks, Türkiye genelindeki 66. mağazasını Tekirdağ Şarköy'de açtı. Bimeks açtığı yeni mağazası ile 41 il'e ulaştı. Markanın 300 metrekare alanda hizmet veren Şarköy mağazası Bikmeks'in Trakya'daki ilk mağazası oldu.
KAMPANYA YOLDA En akıllı Sony Xperia, Avea bayilerinde satışta
Sony Xperia Sola Avea bayilerinde satışa sunuldu. Beyaz ve siyah renk seçenekleriyle satışa sunulan Sony Xperia Sola'nın avantajlı kampanyalarının duyurusu ise çok yakında yapılacak.
Turkcellmagaza.com açıldı
Turkcell, bireysel alışveriş sitesi TurkcellMağaza'nın açılışını yaptı. www.turkcellmagaza.com adresi üzerinden TL yükleme, internet paketi yükleme yapılabileceği gibi telefon, notebook ve tabletler, aksesuarlar ve VINN satışları da yapılacak. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, TurkcellMağaza ile Türkiye'de bir ilke daha imza attıklarını belirterek "Turkcell artık müşterilerine 7 gün 24 saat yalnızca bir tık mesafede. Müşterilerimiz satın almak istedikleri hizmet ya da ürünün özelliklerini ve fiyat tekliflerini inceleyebiliyor. Satın almalarda ise ilk ay kargo için de hiçbir ücret ödemiyor" dedi.
KAYIT DIŞI BİTECEK Metro 'e-bilet'e geçmek için başvurusunu yaptı
Metro Turizm, e-bilet uygulamasıyla ilgili alt yapı çalışmalarını tamamlayarak Gelirler Genel Müdürlüğü'ne 3 Temmuz'da başvurusunu yaptı. Metro Holding CEO'su Ertan Çakır, bu uygulamayla birlikte yılda yaklaşık 200 milyon yolcunun seyahat ettiği ulaşım sektörünün bambaşka bir boyuta taşınacağını belirterek "Eğer hemen izin verilirse gün içerisinde elektronik bilet uygulamasını başlatabiliriz. Bu sistemle kayıt dışının önüne geçilecek. Devlete yılda 1 milyar TL üzerinde bir fayda getirecek. Yolcular da çabuk bilet alabilecek" dedi.
"Süper ince çerçeve" tasarımlı yeni Toshiba
Toshiba, yeni Smart TV VL963 serisini tanıttı. Süper ince çerçevesi ile sinemaya yakın görüntüleme deneyimi sunan seri, Full HD ekrana ve 2D içeriği 3D görüntülere çevirebilen pasif 3D teknolojisine sahip. Seri?kullanıma hazır dört adet 3D gözlükle beraber geliyor.
infoTRON'dan firmalar için 3 boyutlu yazıcı
Türkiye'nin "yerli" firmalarından infoTRON, 3 boyutlu yazıcı?MOJO'yu piyasaya sürdü. MOJO'nun fiyatını 10 bin euronun altına çeken infoTRON, inovasyon ve tasarıma önem veren firmalara MOJO ile pratik çözümler sunuyor.