BÜTÜN GEÇMİŞİNİZİ GÖREBİLİRSİNİZ
Türkçe tweetler için
'Twitter Arşivi' açıldı
Twitter, Türkçe Twitter kullananlar için "Twitter Arşivi" hizmetini kullanıma açtı. Aslında Twitter'ın arşiv hizmeti geçtiğimiz aralık ayında kullanıcıların hizmetine sunulmuştu. Ancak yoğunluk sebebiyle sadece İngilizce kullanan kullanıcılar için aktif hale gelmiş, diğer dillerin ise daha sonra ekleneceği belirtilmişti. 3 ayı aşkın bir süreden sonra Twitter, tweet arşivlerini aralarında Türkçe, İtalyanca, Japonca, Çince, Rusça gibi dillerinde bulunduğu 12 dil için aynı anda aktif etti.
Nasıl kullanabilirsiniz?
Bu zamana kadar attığınız tüm tweetlerinizi içeren Twitter arşivinizi indirmek için tek yapmanız gereken Hesap Ayarlarınızdan Twitter arşivinizi talep edip hazır olduğuna dair e-postayı beklemek. Size gelen e-posta aracılığıyla Twitter arşivinize göz atıp, hangi ay ne kadar tweet attığınızı görebilir, eski tweetlerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca arşivde retweetlerinizi de görebilirsiniz.
AR-GE İÇİN 80 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTI
Avea kuluçkaya yattı
vea, insanların hayatını kolaylaştıracak ve önümüzdeki birkaç yıl içerisinde hayatımızda daha fazla yer alacak uygulamaları AveaLabs Kuluçka Merkezi"nde sergiliyor. Kuluçka merkezinde geliştirilen uygulamalar hakkında bilgi veren Avea CEO'su Erkan Akdemir, geleceğin mobil uygulamalarda olduğunu gördükleri için 2010 yılının Ağustos ayında Ar-Ge Merkezini, bir yıl sonra da AveaLabs Kuluçka Merkezi"ni hayata geçirdiklerini anlattı. "AveaLabs Kuluçka Merkezi"ni teknoloji tabanlı yeni işletmelerle, işini yeni kurmuş ve büyümek isteyen öğrenci ve girişimcilere açtıklarını dile getiren Akdemir, girişimcilerin Avea'nın şebeke ve test laboratuarlarından yararlanabildiğini söyledi. Ayrıca girişimcilere ofis alanı, idari ve hukuksal konularda destek verdiklerini ifade eden Akdemir, AveaLabs bünyesinde Mobil Kaza Tespit Tutanağı, Mobil Eğitim, Bonuslu Avea, WAP Ağ Geçidi, Hadoop ile dünyada ve Türkiye'de bir ilk olan "Orada Kimse Var mı?" gibi pek çok önemli projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Akdemir, "3 yıl içerisinde 80 milyon lira yatırım yaptık. Henüz prototip aşamasında olan birçok proje üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin; Mobil Tahlil projemizde, mobil cihazlara portatif aparat takılarak, kan numunesinin fotoğrafı çekiliyor. Ardından, bir sunucuya gönderiliyor ve orada sinyal işleme yoluyla tetkik yapılıyor. AveaLabs bünyesinde geleceğin akıllı şehirlerini kurmak için de önemli çalışmalara imza attık. Otobüslerin anlık lokasyonlarını ve rota bilgilerini paylaşan akıllı duraklar, bilet ödemelerini cep telefonu üzerinden yapabilen NFC sistemleri gibi" dedi. ABD'den Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile son olarak da Bilkent Üniversitesi ile iş birliğine gittiklerine dikkat çeken Akdemir, Avea'nın teknik donanımıyla kuracakları "Bilkent AveaLabs Mobil İnovasyon Labratuvarı"nda mobil teknolojiler alanında inovatif projeleri destekleyecekleri söyledi.
Masaya dokunarak sipariş vereceğiz
AveaLabs'ta sergilenen uygulamalardan "dokunmatik restoran masası" ile önünüzdeki masadan mönüyü görebilecek, garson beklemeden sipariş verebileceksiniz. Siparişi beklerken masada oyun oynayabilecek ya da mutfağı görüntüleyebileceksiniz. Aynı şekilde ödemeyi de masa üzerinden yapabileceksiniz. Akıllı ev uygulamaları ile evin dışındayken evinizi görüntüleyebilecek,. siz evinizi yaklaştığınızda ışıklarınız yanacak, perdeler otomatik olarak açılacak. Evde sabit telefonla görüşme yaparken dışarı çıkmak için konuşmanızı tamamlamak zorunda kalmayacaksınız. Evden çıktığınız anda görüşmeniz cep telefonuna aktarılacak. Mobil Tahlil, Akıllı Tansiyon Ölçer, Akıllı Tartı gibi uygulamalar tahlil yapıp sonuçları doktora yollarken, turnikelerde akbilin yerini telefonlar alacak. Duraklardan geçen toplu taşıma araçlarının hangileri olduğunu, kaç dakikada durağa geleceği görülebilecek, telefonla müzelere girip çıkılabilecek.
REKABET KIZIŞIYOR
Samsung da akıllı saat üretecek
Apple ile Samsung arasında akıllı telefon pazarından yaşanan rekabet bu defa giyilebilir teknoloji alanına taşınıyor. Apple'ın iWatch adıyla akıllı kol saatleri geliştirdiğini duyurmasının ardından Samsung Mobile Başkan Yardımcısı Lee Young Hee, akıllı kol saati üretmeye başlayacaklarını açıkladı. Hee, saatle ilgili olarak ise detaylı bir bilgi vermedi.
20 LİRA FAZLADAN İSTENİYOR
Faturasız hatta geçen aboneye ücret şoku
Faturalı hattan faturasız hatta geçen cep telefonu aboneleri fatura şoku yaşıyor. Son faturalarında "faturasız hatta geçiş ücreti"ni gören aboneler GSM operatörlerini şikayet yağmuruna tuttu. Bunlar arasında operatör değiştirenler olduğu gibi aynı operatör içerisinde hat değişikliği yapanlar da bulunuyor. İşte www.sikayetvar.com'a gönderilen şikayetlerden bazıları:
- "Faturalı hattımdan başka bir operatörün faturasız hattına geçiş yaptım. Her zaman 42 TL gelen faturam bu ay 75 TL geldi.Faturayı ilk gördüğümde şok geçirdim. Son gelen faturamda faturasız hatta geçiş ücreti 13.99 TL var.Bu ücreti şikayet ediyorum."
- "Faturalı olan cep hattımı başka bir tarifeye geçmek için ön ödemeli hatta geçirmek istedim. Ancak operatör bana 20 TL geçiş ücreti ödeyeceğimi söyledi. Çok gereksiz bir uygulama olan bu transfer ücretinin kaldırılmasını istiyorum aksi taktirde geçiş ücreti ödemeden diğer operatörlere geçiş yapacağım."
- "Hattımı başka bir operatöre geçiş yaparak faturasız hatta taşıdım. Son faturama faturasız hatta geçiş ücreti ve vergiye tabi olmayan toplam tutar adı altında tutarlar yansıtıldı. Yazdığım tutarların vergileriyle birlikte fatura tutarından indirim yapmaları halinde faturayı ödeyeceğim, bu yanlışın düzeltilmesini talep ediyorum."
- "Gsm operatörümün müşteri hizmetlerini arayarak faturalı hattımı faturasız hatta çevirmek istediğimi söyledim müşteri hizmetleri bana son faturanıza ek işlem ücreti (faturasız hatta geçiş ücreti) 20 TL yansıtılacak diye söylediler. Taahhütname de böyle bir sözleşme yazmıyor alınan ücretin haksız yere alındığını biliyorum. Söz konusu 20 TL değildir sadece hakkımı aramaktır şimdi fatura ile olayı yargıya taşıyacağım."
Su terazisi iPhone ile cebinizde
* Android veya iPhone'unuzu iHandy Level Free uygulaması ile bir su terazisine çevirebilirsiniz. Özellikle evde işlerinizde işinize yarayacak olan ücretsiz uygulama ile yüzeylerin ne kadar düz veya eğimli olduğunu görebilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra yukarı aşağı sallayın. Artık cihazı sırt üstü düz yüzeye yerleştirerek kullanabilirsiniz
Starwars'ta savaşıyor gibi hissedeceksiniz
iPhonen için yapılmış ışın kılıcı uygulaması Lightsaber Unleashed sizi uzay savaşlarına götürüyor. AppStore'da en çok indirilenler arasında yer alana uygulamayla büyükler de IPhone'larını bir Jedi silahı gibi kullanabilecekler. Uygulamayı yükledikten sonra ekrana bir defa dokunup ışın kılıcını elde edebilirsiniz. Grafikler ve sesler Starwars filmindekiyle neredeyse aynı.. IPhone'u yavaşça salladığınızda önünüzden ışın kılıcı geçiyormuşçasına ses çıkarıyor. Hızlıca sallayınca ışın kılıçlarının çarpışma seslerini duyuyorsunuz.
Telefonlar kibrit kutusuna dönüşüyor
Telefonla kibrit yakmak gerçek anlamda mümkün olmasa da eMatches uygulaması gerçeğini aratmıyor. Android telefonlar için geliştirilen uygulama ile parmağınızı kullanarak kibrit yakabilirsiniz. Cihazınızı sağa-sola doğru eğip, salladığınız zaman, alevin hareketlerinin fizik kurallarına uygun bir biçimde değiştiğini göreceksiniz.
10 YILLIĞINA VERİLECEK
Karasal yayın ihalesi 16 Nisan'da
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, ulusal karasal sayısal TV yayın lisansı sıralama ihalelerini 16, 17 ve 18 Nisan 2013'te Ankara'da gerçekleştirecek. RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, ''Ulusal Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi'' ile 1994 yılından bu yana geçici izinle düzenlenen karasal yayın ortamında yayın yapan kuruluşlara 19 yıldan sonra ilk defa yayın lisansı verilebilecek. RTÜK tarafından hazırlanan ve lisans sürelerinin 10 yıl olarak öngörüldüğü ihalede genel yayın türünde, HD yayın yapacak 8 ulusal kanalın ihalesi 16 Nisan, SD yayın yapacak 11 ulusal kanalın ihalesi ise 17 Nisan'da gerçekleştirilecek. Tematik yayın türünde, SD yayın yapacak 11 ulusal kanal ile HD yayın yapacak üç ulusal kanalın ihalesi de 18 Nisan 2013'te düzenlenecek. Açık teklif usulüyle yapılacak ihalelere sadece RTÜK tarafından yeterlilik belgesi verilen yayın kuruluşları katılabilecek. RTÜK, yeterlilik belgesi için başvuran 56 kuruluştan 45'ine yeterlilik belgesi verdi. İhaleyle karasal yayıncılıkta lisanslı dönem başlatılırken, Türkiye genelinde karasal sayısal yayıncılığa geçiş iki yılda tamamlanacak. AA