Müslümanların, gayr-i müslimlerin, dinî günlerine, gecelerine, paskalyalarına, Noel gecelerine hürmet etmeleri, onların âdetlerini, onlar gibi yapmaları, îmânlarını tehlikeye sokar. Bezzâziyyede;
"Mecûsîlerin bayramlarında, o gün, bayram yapan Müslümânın îmânı gider de haberi olmaz" denmektedir.
Büyük Kostantin, putperest iken, milâdi 313 senesinde Hıristiyanlığı kabûl etmişti. Milâdi 325 senesinde, îznikte, 318 papazı toplayıp, bütün İncîller birleştirilerek, bir İncîl yazılmasını emretmiş ise de, papazlar, dört İncîl bırakmıştı. Bunlara eski putperestlikten de birçok şey sokulmuş, Eflâtun'un ortaya attığı "teslis", "trinite" fikri de, Kostantin tarafından, bu yeni İncîllere koydurulmuştur. Ayrıca Noel gecesinin yılbaşı olmasını da kabûl etmiş, Hıristiyanlık resmî bir din olmuştur.
Edward Carpenter, çeşitli kurtarıcı tanrı hikâyelerinin, Hıristiyanların Îsâ aleyhisselâmın hayât hikâyesi diye inandıkları şeyler arasındaki benzerliklere dikkat çekmekte ve şöyle demektedir:
"Bu tanrılarn hepsi, Noel yani 25 Aralık veyâ buna yakın bir günde, bâkire annelerden, bir mağara veyâ yer altında bir mahzende doğmuştur.
Bu tanrıların hepsi, insanlar için meşakkatlere katlanmışlar, hepsi, nûrlandırıcı, iyileştirici, kurtarıcı ve şefâat edici gibi isimler almışlar, karanlık güçler tarafından mağlûp edilmişler, Cehenneme yâhut arz küresinin diğer tarafına inmişler, hepsi de, yeniden dirilmiş ve insanların Cennete girmelerine öncülük etmişlerdir."
New York Üniversitesinde târih profesörü olan, Waelance Ferguson diyor ki:
"Hıristiyanların yortuları, putperest yortuları ile aynı târihlere rastlar. Meselâ, Noel târihi, Îrân ve Roma'da güneş tanrısı Mithras'ın doğum târîhi idi. Ayrıca bu târih çok eskiden beri putperest dünyâsında önemli bir yortu günü idi."
Mitoloji kahramanları üzerindeki çalışmalarını, "Kahramanlar" isimli kitâbında toplayan Lord Raglan, hikâyelerde gördüğü hâdiseleri 22 madde hâlinde sıralamış ve bu maddelerden onbeş tânesinin, Îsâ aleyhisselâmı anlatan, bugünkü Hıristiyanlıkta bulunduğunu da, maddeler hâlinde bildirmiştir. Bütün bunlar da, Hıristiyanlığın kaynağının putperestlik olduğunu bize açıkça göstermektedir.
Eflâtunun Îsâ aleyhisselâm zamânında yaşadığı "Burhân-ı kâtî" kitâbında yazılıdır. Avrupa kitâplarında, Eflâtun'un, mîlâddan, yani Îsâ aleyhisselâmın dünyâyı teşrîfinden 347 sene önce öldüğü yazılıdır. Platon ismi de verilen bu Yunan filozofunun dersleri meşhûr olduğundan, ölüm zamânına inanılırsa da, Îsâ aleyhisselâm, gizli dünyâya gelip ve dünyâda az kalıp, göğe çıkarıldığından ve kendisini ancak oniki havârî bilip, Îsevîler az ve asırlarca gizli yaşadıklarından, mîlâd, yani noel gecesi doğru anlaşılamamıştır. Ayrıca bugünkü mîlâdî senenin tam bilinemediği çeşitli dillerdeki kitâplarda yazılıdır.
Netice olarak, İsâ aleyhisselâmın doğum günü olarak kabul edilen milâd, tam bilinmemekte ve şimdi kutlanan Noel de, Hıristiyanlığa, putperestlikten alınarak monte edilmiştir. İsâ aleyhisselâm ve hakiki İsevîlikle bir alâkası yoktur.