Altın Küre 3,5 saatlik dram filminin! ‘The Brutalist’ geceye damga vurdu

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın Küre 3,5 saatlik dram filminin! ‘The Brutalist’ geceye damga vurdu
Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD’de Oscar’ın habercisi olarak anılan ve Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından bu yıl 82’ncisi düzenlenen Altın Küre Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Önceki gece Los Angeles’ta yapılan törene, Hitler’in Holokost katliamından kurtulan ve “Amerikan Rüyası”na koşan Yahudi mimarın yolculuğunu işleyen “The Brutalist” filmi damga vurdu. Brady Corbet’in yönettiği ve ideolojik yönüyle dikkat çeken 3 saat 35 dakikalık eser, “Drama Dalında En İyi Film” ile “En İyi Yönetmen” gibi prestijli mükâfatlara layık görüldü. Adrien Brody de aynı filmdeki performansıyla “Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne kavuştu. Böylece eser, Oscar’ın da en güçlü adaylarından biri hâline gelmiş oldu. 10 adaylık kazanan “Emilia Perez” filmi ise dört ödüle sahip oldu.

Altın Küre 3,5 saatlik dram filminin! ‘The Brutalist’ geceye damga vurdu - 1. Resim

DEMI MOORE’A İLK OYUNCU ÖDÜLÜ

Gecenin en dikkat çeken olaylarından biri ise 62 yaşındaki Demi Moore’un 45 yıllık kariyerinde ilk defa büyük bir oyuncu ödülüne layık görülmesi oldu. Moore, “Müzikal/Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alırken yaptığı konuşmada, çok şaşırdığını ve mükâfat kazandığı filmde rol almadan önce en kötü döneminde olduğunu kaydetti. TV kategorisinde ise “Drama” dalında “Shogun”, “Komedi”de ise “Hacks” ödül kazanan yapımlar oldu. Murat Öztekin

Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...