Bu resimler Gazzeli çocuklara el ayak olacak! Sanatçılar Filistin için eser üretiyor 

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bu resimler Gazzeli çocuklara el ayak olacak! Sanatçılar Filistin için eser üretiyor 
Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ressamlar İlhami Atalay ve Cemal Toy’un öncülüğünde bir araya gelen sanatçılar, Gazzeli çocukların protez ihtiyacı için eser üretti.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Gazze’de 7 Ekim 2023’te başlayan hadiselerde 60 binden fazla Filistinli, İsrail saldırılarında hayatını kaybetti veya kayboldu. Hayatta kalanlar arasında da yaklaşık 16 bin kişinin uzuvlarını kaybettiği düşünülüyor. Türkiye’deki sanatçılar ise Gazze’deki dramda el ve ayaklarını kaybeden çocukların protez ihtiyacına destek sağlamak maksadıyla bir araya geldi. Ressamlar İlhami Atalay ve Cemal Toy’un öncülüğünde Fatih Belediyesi Ayvansaray Eğitim Birimi ev sahipliğinde dün düzenlenen faaliyette 80’e yakın sanatçı, tuval başına geçti. Yeni Dinamizm, Birlikte Sanat, Engelsiz Gazze ve Zulmü Fırçala Gönüllüsü sanatçıların bir araya geldiği faaliyette; tuval üzerine resim, suluboya, linol baskı gibi çeşitli tekniklerle eserler meydana getirildi. Ortaya çıkan bu eserler ise önümüzdeki günlerde düzenlenecek müzayedeyle sanatseverlere sunulacak. Sanatçıların bağışlayacağı diğer çalışmalar da müzayedede yer alacak. Eserlerin satışından elde edilecek gelir ise Uluslararası Doktorlar Derneği’nin (AID) “Engelsiz Gazze Protez Projesine” bağışlanacak. Böylece sanatsal çalışmalar, protez el ve ayaklara dönüşecek.

SANATIN GÜCÜ ÇOCUKLARI İYİLEŞTİRECEK

Faaliyetle alakalı olarak Türkiye gazetesinin sorularını cevaplayan Birlikte Sanat Derneği kurucusu ressam Toy “Gazze’deki saldırılarda çocuklar uzuvlarını da kaybetti. Şu anda 16 bin kişinin proteze ihtiyacı var. Özellikle Gazze’deki 4 bin çocuğa acil müdahale edilmesi gerekiyor. Bir çocuğun protez masrafı ise 150 bin lirayı buluyor. Biz de sanatın iyileştirici gücünü önemsiyoruz. Bu projede ressamların yanı sıra çocuk ve gençlerden oluşan seksen kişi yer alıyor. Onlar da Gazze’deki yaşıtlarının yaşadığı acıları resim yoluyla dile getirmeye çalışıyorlar. Resimlerimizle Gazze’de uzuvlarını kaybedenlere maddi bir destek oluşturmak istiyoruz. Ancak esas hedefi miz farkındalık meydana getirmek. Sanatçılar olarak Uluslararası Doktorlar Derneği’nin (AID) ‘Engelsiz Gazze Protez Projesine’ bir parçası oluyoruz. Ara ara bu faaliyetleri devam ettirmemiz gerekiyor. Bütün sanatseverler dostlarımızı bu projeye destek olmaya davet ediyoruz” 

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...