Nobel Edebiyat Ödülü sapkınlık ve şiddet yanlısı yazara verildi

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Nobel Edebiyat Ödülü sapkınlık ve şiddet yanlısı yazara verildi
Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsveç Kraliyet Akademisi, 53 yaşındaki Han Kang’ın “tarihsel travmalarla yüzleşen ve insan hayatının kırılganlığını ortaya koyan yoğun şiirsel düzyazısı” dolayısıyla 2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandığını açıkladı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Yazar Banu Avar, sosyal medya hesabından Nobel ödülünün Han Kang’a verilmesini eleştirdi. Han’ın kitaplarında tecavüz, sapıklık, aile içi cinsellik ve benzeri istismarlara yer verdiğini belirten Avar, “Nobel edebiyat ödülü yine şaşırtmadı. Han Kang, Davos’un gözdesi ve insanı okurken ‘daha iğrenç ne olabilir?’ diye sordurma özelliğine sahip... Epstein’cı küresel çetenin beğenisi ile örtüşüyor!” tepkisinde bulundu.

VEJETARYEN KİTABI İLE BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

Yazarın 2007 yılında çıkan ve eleştirilerin odağı olan Vejetaryen isimli kitabında aile içi cinsel istismar ve enseste sıklıkla yer vermesi de büyük tepki çekmişti.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...