samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Taş Tepeler'de önemli keşifler... 12 bin yıl öncesinin "mutfak kültürü" aydınlanıyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Taş Tepeler'de önemli keşifler... 12 bin yıl öncesinin "mutfak kültürü" aydınlanıyor
Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Taş Tepeler'de 12 bin yıl öncesinin "mutfak kültürü" aydınlanıyor.

Taş Tepeler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Necmi Karul, tarihi 12 bin yıl öncesine kadar uzanan kazı alanlarında insanların nasıl beslendiklerine dair önemli bulgulara rastladıklarını açıkladı.

Karul, şunları kaydetti:

“10 kazı bölgesinde bu kazılarla hem bu bulguları ortaya çıkarıyor hem de insanların hayatlarını sürdürdüğü konutları ortaya çıkarıyoruz. Konutları ortaya çıkarmak demek günlük hayata ilişkin bulgulara da rastlamak demektir.

Taş Tepeler'de önemli keşifler... 12 bin yıl öncesinin

Özellikle Karahantepe’de onlarca kulübe tarzı yapı ortaya çıkardık. İçerisinde de öğütme taşları, el taşları, bitki kalıntıları ve yine farklı hayvan türüne ait kemik parçalarının olduğunu gördük.

Biz de bu alanlarda besinin hazırlandığını ve insanların çevrelerindeki kaynaklardan etkin şekilde yararlandığını anlamış olduk.

Bütün bunları yan yana getirdiğimiz zaman çevresindeki farklı kaynakları mutfakta bir araya getiren insanların varlığını kanıtladığını diyebiliriz. Çalışmalarımız devam ediyor.”

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...