Miçotakis'i Yunan Savunma Bakanı üzerinden uyardı: Böyle bir şey düşünmüyorsan yola devam

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kıbrıs Barış Harekatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kktc, Haber
Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü törenlerinde Yunan Savunma Bakanı'nın sözlerini hatırlatıp Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le arasında geçen diyaloğu anlattı: 'Ayın 20'sinde Kıbrıs'tayız, herhalde onun gibi sataşma yapmazsın' dedik. 'Düşünmüyorum' dedi... Kıbrıslı öğrencilere de müjdeyi veren Erdoğan, katkı payı ve öğrenim ücretleri bakımından Türk öğrencilerle aynı esaslara tabi olacaklarını söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü kutlama törenleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye gitti.

Atatürk Anıtı'nda görkemli bir törenin düzenlenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias'in Güney Kıbrıslı mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte bölgede bulunan Türk askeri varlığını hedef almasını hatırlatan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı ile arasında geçen diyaloğu anlattı. 

Erdoğan, "Miçotakis'e "Ayın 20'sinde Kıbrıs'tayız herhalde onun gibi sataşma yapmazsın" dedik. "Düşünmüyorum" dedi. 'Düşünmüyorsan mesele yok' dedik, yola devam" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Vatan için bayrak için toprağa düşen yiğitlerin aziz ruhları şad olsun. 

Bugün tıpkı yarım asır önce olduğu gibi yine tek yüreğiz, tek bileğiz, sırt sırtayız. İktidar ve muhalefet olarak burada olmamız Kıbrıs'a verdiğimiz önemin göstergesidir. 

Milli meselelerde ortaya koyduğumuz dayanışma tablosunu güçlendirerek devam ettireceğiz. Bugün burada sadece kahramanca bir mücadeleyi anmak için değil tarihi gerçekliği anmak için de buradayız. Türkiye'nin niçin böyle bir karar aldığını akılda tutmak zorundayız. 

Burası sadece şehitlerimizin değil bu toprakları fetheden ecdadımızın emanetidir. 

"ADAYI PAYLAŞMAK İSTEMİYORLAR"

O gün burada hangi coşku ve sevinç hakimse Türkiye'de de bayram havası hakimdir. 

Adanın güneyinde ise maalesef Kıbrıs adasının tek hakimi gören şımarık bir zihniyet var. Rum lider teröristleri anmak için törene katılıyor, güneydeki camiler kundaklanıyor. Rumlar Kıbrıs Türkü ile adanın doğal kaynaklarını paylaşma niyetlerini olmadığını ortaya koyuyor.

Yunanistan Savunma Bakanı akla ziyan açıklamalarda bulundu. Miçotakis'e "Ayın 20'sinde Kıbrıs'tayız herhalde onun gibi sataşma yapmazsın" dedik. "Düşünmüyorum" dedi. 'Düşünmüyorsan mesele yok' dedik, yola devam. 

KIBRISLI ÖĞRENCİLERE MÜJDE 

Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. 

Çözüm istiyorsanız Kıbrıs Türklerinin müptezel haklarını tesis edin diyoruz. Yunanistan Başbakanı'na da bizzat söyledim. 

Temmuz ayı itibarıyla Kıbrıs Türkü öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücreti bakımından Türk öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık. 

Ekmeğimizi de suyumuzu da paylaşacağız. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e uyarı: Sataşma yapma - 1. Resim

ERSİN TATAR: KIBRIS, TÜRKİYE'NİN AYRILMAZ PARÇASIDIR

Kürsüde konuşma yapan KTTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın konuşmalarından  öne çıkanlar ise şu şekilde:

Kıbrıs Türkleri zulme boyun eğmedi. Hedeflerimize muhakkak ulaşacağız. Amacımız sürdürülebilir bir anlaşmaya ulaşmaktır. Rum tarafı halen anlaşmaya yanaşmamaktadır. Türk askerinin Kıbrıs'ta uzaklaştırılmasını talep ediyor bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Türklüğün onurunu çiğnetmeyeceğiz.

Güneyde devam eden silahlanma barışa hizmet etmiyor. 

Rum yönetiminin bazı ülkelerle anlaşma yapması adayı tehlikeye atıyor. 

Türk devletleri teşkilatları ile ilişki kurmaya hazırız. 

77. ve 78. genel kurul toplantısında milat niteliğindeki konuşmalar KKTC için onur meselesidir. Rum yönetimi KKTC'ye yönelik izolasyonları daha da yoğunlaştırmıştır. Kıbrıs konusunda kınanması gerekenlerin en başında Yunanistan gelmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e uyarı: Sataşma yapma - 2. Resim

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye'nin ayrılmaz bir parçasıdır. KKTC Doğu Akdeniz'de Türk cumhuriyetlerinin kalesidir. 

Sayın Cumhurbaşkanımız her platformda sesimiz olduğunuz için teşekkür ederiz. 

TBMM'de KKTC için alınan karara dikkatlerinizi çekiyorum. 74 tarihli Barış Harekatı Tezkeresidir. Oy birliğiyle alan TBMM Başkanı nezdinde teşekkür ediyorum.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı vesilesiyle coşkulu bir kutlamaya ev sahipliği yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda askeri tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de! - 1. Resim

TC-CAN" uçağı ile KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve diğer ilgililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e uyarı: Sataşma yapma - 4. Resim

Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici eşlik ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de KKTC'deki kutlamalarda bulundu.

 

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...