Özgür Özel, 'başıboş sokak hayvanları' düzenlemesine tepki gösterdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Chp, Haber
Politika Haberleri

CHP lideri Özel, geçtiğimiz hafta Meclis'e sunulan sokak köpekleri düzenlemesine ilişkin CHP'li belediyelerin hayvanları öldürmeyeceğini söyledi. Özel, "Bu yasanın yasalaşmaması için sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Hayvan hakları yasası için CHP grubu Meclis'te kırmızı alarmda" ifadelerini kullandı. 

Uzun bir süredir Türkiye gündemini meşgul eden başıboş köpek sorunuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

Bugün, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi görüşmeleri başlarken, aynı dakikalarda CHP lideri Özgür Özel'den de konuyla ilgili açıklama geldi.

Yasa teklifiyle ilgili konuşan Özgür Özel, parti belediyelerin bu kararı uygulamayacaklarını söyledi. 

"MECLİS'TE MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelen Özgür Özel, CHP'nin hayvan hakları için kırmızı alarmda olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Bunu yapacak pek çok belediye başkanı çıkacak. Birisine göre bir tek köpek bile kamu güvenini tehdit ediyor. Engelli hayvanların doğrudan itilafının önünü açan çok kötü kullanıma müsait bir ifade var. Cumhuriyet Halk Partisi, hayvan hakları yasasında kırmızı alarmdadır.

Çok özel ve sağlık sorunlarına dayalı birinci derece akrabaların sağlık sorunlarına dayalı mazeret haricinde grubumuz Meclis'te mücadelesini sürdürecek. Bu yasanın yasalaşmaması için sorumluluklarımızı yerine getireceğiz."

 

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şenol18 Temmuz 2024 08:09

O zaman birde sizin önerinizi dinleyelim Sayın Özel…hem insanlar zarar görmesin hem hayvanlar

Ahmet kılılıoğlu 17 Temmuz 2024 18:33

Allah belanı versi CHP birde milletin hayrına bir iş yapın.

Fikret Türk 17 Temmuz 2024 15:47

Bu kadar zaman harcamaya yazık bu mahlukat tan fazla ses çıkaran zümreyi sıraya dizin her birine birer köpek verip kaydını alın bitsin niye uğraşıyorsunuzki alın size çözüm

Sonraki Haber Yükleniyor...