Canan Karatay yine haklı çıktı! Bilim adamları ekmekteki tehlikeyi gözler önüne serdi

Canan Karatay yaptığı her açıklamada ekmek tehlikesine dikkat çekiyordu. Yapılan bir araştırma Karatay'ın haklı olduğunu ortaya çıkarırken, sonuç ise bilim insanlarını şaşırttı. İşte detaylar...
Yapılan bir araştırmaya göre, buğday glüteni farelerin beyinlerinde enflamasyona neden oluyor. Yeni Zelanda'da bulunan Otago Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, buğday gluteninin farelerde beyin enflamasyonuna yol açtığına dair bulgular elde etti. Bilim insanları aynı etkinin insanlar üzerinde de görülebileceğini belirtiyor.
SONUÇ BİLİM İNSANLARINI ŞAŞIRTTI
Daha önceki çalışmalar buğday glüteninin farelerde sindirim sisteminde enflamasyon ve obeziteye yol açtığını ortaya koymuştu. Yapılan son araştırmada ise erkek fareler için hem düşük yağlı hem de yüksek yağlı diyetlerde yüzde 4,5 glutenle zenginleştirilmiş standart bir diyet uygulandı.
Deney sonucu elde edilen bulgular çok şaşırtıcıydı. Glutenin yüksek yağlı bir diyete maruz bırakılan farelerde "orta derecede obezojenik etkiye" neden olduğu, ancak daha da önemlisi, beynin hipotalamus bölgesinde enflamasyonu tetiklediği görüldü.
Araştırmacıların gözlemlerine göre beynin hipotalamus bölgesinde astrositler ve mikroglia olarak bilinen makrofajlara benzer bağışıklık hücreleri de artış gösterdi. Hipotalamus, kilo kontrolü ve kan şekerinin düzenlenmesi gibi metabolik fonksiyonları koordine eden bölge olarak biliniyor.
Bu sonuçlar, buğday glüteninin insan fizyolojisi üzerinde de benzer sonuçlara yol açacağı endişesini beraberinde getiriyor. Buğday glüteni içeren gıdaların tüketiminde dikkatli olmak ve mümkünse glütensiz beslenmeye yönelmek, sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım olabilir.
CANAN KARATAY'I DOĞRULADILAR
Yeni Zelanda'da bulunan Otago Üniversitesi'nden bir grup araştırmacının yaptığı bu araştırma Canan Karatay'ı doğruladı. Peki, Canan Karatay ne demişti?
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, halkın sağlığını düşündüğünü ve beyanatlarını buna göre verdiğini söyledi.
Bir hekim olarak olaylara sağlık yönünden baktığını belirten Karatay, "Fırıncılar tabii ki kendi sağlığını düşünecek, ben de halk sağlığını düşünüyorum, onun için öyle konuşuyorum" dedi.
"BU KONU İÇİNE TÜM EKMEKLER GİRİYOR"
Un ufak, rafine olmuş, prosese girmiş yani işlem görmüş her türlü tahıla karşı olduğunu anlatan Karatay, bu düşüncesinin nedenlerine ilişkin bilgi verdi. Karatay, şöyle konuştu:
"Bunlar sağlıklı değil, bunlar hibrit yapıla yapıla kromozomlarıyla oynandı, onun için sağlık bakımından zararlı oluyor. Beyaz ekmek değil, bütün tahıllar, bütün buğdaylar, her türlüsünde bugünkü zamanda artık 48 kromozom ve bu kromozomların içinde 23 bin türlü gliyadin var. Yani gluten grubu yabancı protein çocuklarda alerji sebebi, bütün çocukların astım olmasının sebebi.
Bu konu içine tüm ekmekler giriyor. Bütün ekmeklerden bahsediyorum; yeşil, sarı, kırmızı, tam buğday hepsinden bahsediyorum. Her zaman şunu söylüyorum; fındık, fıstık tavsiye ediyorum. Alerjiniz varsa şeker, tansiyon, kanser, kalp, alzaymır hastasıysanız veya depresyondaysanız, şizofrenseniz, dizleriniz ağrıyorsa, karaciğeriniz yağlıysa öksürüğünüz de varsa ekmek yemeyeceksiniz."
Canan karatay öyle sırada boş şarlatan biri değil.Canan Karatay gerçekte iyi eğitim almış kendini geliştirmiş bı tıp insanıdır.Dedilerki atıyor yalan söylüyor insanlar ekmek yemesin diye vatsayimdan konuşuyor hayır efendim Canan Karatay bu işin uzmanı hatta profösörüdür.
Alerjim var diyenler kanuklu findigi kirip icibeki kahverengi kabugu ile sakin yemesinler.yzuni dudaklarini sisirir.Tabi bir avuctan fazla olursa sisirir.bende oldu.ama normal beyaz findik bir avuc yiyin bir sey olmaz gunluk yeter veyabekmek yerine ceviz bir avuciki veya uc ceviz sagliklidir.
Çok komik ya, tam deliler ülkesi. Ekmeği bulamayan emekli, fındıği fistigi nasil bulacak. Hadi buldu diyelim dişmi kaldı yesin oni.
Ben mercimek,yumurta,yoğurt ve zeytinyağ ile yaptığım ekmeği yiyorum
Ekmeği ekmek yapan iki unsur vardır: Ekşi maya ve uzun fermentasyon. Bu iki unsur zararlı gluteni faydalı proteine dönüştürür. Gerçek ekmek tüketmeden dengeli beslenme eksik olur.
Ayrıca fırınlara DENETİM KONTROL SIFIR kimin çalıştığı EKMEK yapımında ne kullanıldığı belli değil MAALESEF
Arkadaşlar Eski ata Tohumu olan Siyez Unu alıp kendi ekmeğinizi kendiniz yaparak çözüm bulabilirsiniz, ben öyle yapıyorum hem az yiyerek doyuyorum hem sağlıklı besleniyorum. Fırınlarda hazır siyez ekmeği almayın. Dediğim gibi kendiniz yapın.
Tamam ekmek yemeyelim ne yiyeceğiz nasıl doyacağız bu pahalılıkta? Onu da söyleseniz ne güzel olurdu
Tansiyon var alarjim var