- Uzmanlar uyardı: Kırtasiye malzemeleri seçerken dikkat!
17 saat 24 dakika önce

Okul alışverişinde sağlık uyarısı: Kırtasiye malzemeleri seçerken dikkat!

Uzmanlar kırtasiye alışverişi yapacak olan aileleri çocukların sağlığı konusunda uyarıyor. Kalemler, boya kalemleri, yapıştırıcılar, silgi ve kaplamalı ürünlere özellikle dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mine Başıbüyük kırtasiye alışverişi hakkında önemli noktalara temas ediyor.
 - Bu hastalık zombiye çeviriyor!
31 Ağustos 2024 - 11:58

Bu hastalık zombiye çeviriyor! Uzmanlar uyardı: Hazır olun

İlk kez geçtiğimiz yıllarda ABD'nin Wyoming eyaletinde ortaya çıkan zombi geyik virüsü yayılmaya başladı. Uzmanlar, deli dana hastalığını örnek göstererek dikkatli olun çağrısında bulunuyor.
 - Saç ekiminde yaş aralığı 20’ye kadar indi
31 Ağustos 2024 - 03:33

Saç ekiminde yaş aralığı 20’ye kadar indi

Orta ve ileri yaşın estetik girişimi olarak bilinen saç ekiminin erkeklerde 20’li yaşlara kadar indiğini söyleyen Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği (ISHRS) üyesi Dr. Gökay Bilgin “Saç dökülmesi günümüzün en çok yaşanan estetik problemlerinden biri. Özellikle 40’lı yaşlardan sonra erkeklerde çok daha fazla görülen bu problem giderek daha genç popülasyonu etkiliyor.
 - Radyofrekans ışınları ile ameliyatsız reflü tedavisi
31 Ağustos 2024 - 03:25

Mide asidinin geri kaçışı önleniyor Radyofrekans ışınları ile ameliyatsız reflü tedavisi

Reflünün halk arasında mide içeriğinin yukarıya, yemek borusuna doğru geri kaçması olarak bilindiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Benan Kasapoğlu, hastalığın başka belirtilerle de ortaya çıktığını söyleyerek “Ağrılı yutma ve yutma güçlüğü, besinlerin ağza gelmesi, boğazda takılma hissi, yemek borusunda yanma, kronikleşmiş öksürük, ses kısıklığı, hırıltılı solunum, bulantı ve kusma da reflü işaretidir” dedi.
 - 3 boyutlu kanser teşhisi
31 Ağustos 2024 - 02:30

Daha az ışınla daha kesin sonuçlar! 3 boyutlu kanser teşhisi

Türkiye Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Sabahattin Destek: Meme kanseri artık 40’lı yaşların altına indi. 3D teknolojisi genç meme kanseri hastalarında daha erken teşhis sağlıyor.
 - Bu iki hata dişleri sarartıyor
31 Ağustos 2024 - 00:31

Bu iki hata dişleri sarartıyor

Bembeyaz inci gibi görünen dişler herkesin hayali. Bazen ne kadar fırçalarsak fırçalayalım dişlerimiz hâlâ sarı kalır. Buna sebep olan iki hata bulunduğunu belirten uzmanlar, bu konudaki en önemli yanlışın dişleri kuru fırçalamak olduğunu söyledi. “Dişlerinizi fırçalamaya başlamadan önce diş fırçanızı ıslatın tavsiyesinde bulunan uzmanlar “Bu hareket diş macununun tüm dişlerinize yayılmasını kolaylaştırarak temizliği daha etkili hâle getirir” değerlendirmesinde bulundu.
 - İngiliz hasta şifayı Türkiye'de buldu
29 Ağustos 2024 - 21:33

Kazada kolunu kaybeden İngiliz hasta şifayı Türkiye'de buldu

İngiltere'de geçirdiği kaza sonucu kolunu kaybeden 59 yaşındaki çatı ustası Andrew Waddington'ın ağrıları Eskişehir'deki pil tedavisiyle hafifletildi. Waddington'a 20 yıl önceki kazadan kalan ağrılarını azaltmak amacıyla "omurilik ağrı pili" tedavisi uygulandı.
 - Strese girince morartan hastalığa dikkat!
29 Ağustos 2024 - 02:35

Strese girince morartan hastalığa dikkat! Raynaud Sendromu olabilir

Stresli günlerde bazen de soğuk havalarda el ve/veya ayak parmak uçlarında oluşan mavi-mor renk değişiklikler Raynaud Sendromu olabilir.
 - Elektronik sigara akciğeri öldürüyor
29 Ağustos 2024 - 02:30

Rengarenk cinayet silahları! Elektronik sigara akciğeri öldürüyor

Selen Görgüzel’in kızının elektronik sigara yüzünden yaşadıkları, bu cihazların sağlığı nasıl tehdit ettiğini bir defa daha gözler önüne serdi. İçinde yağlı kimyasallar, aromalar, toksinler ve hatta esrar bile bulunabilen elektronik sigara, başta akciğer iflası olmak üzere çok sayıda ölümcül hastalığa yol açıyor.
Sağlık - Sağlık
27 Ağustos 2024 - 02:40

Yaşlanmanın sırrı çözülüyor! O yaşlara dikkat çekildi

Yeni bir araştırma, yaşlanmanın yavaş bir süreç olmadığını, 44 ve 60 yaşlarında ani değişimlerle hızlandığını ortaya koydu.
Sağlık - Sağlık
27 Ağustos 2024 - 02:35

Sahte botoks alarmı! Yüz felci yapıyor

Kaçak ve ruhsatsız botoks ürünleriyle yapılan işlemler sonrasında enfeksiyon, felç, kalıcı yüz asimetrisi, alerjik reaksiyonlar ve hatta toksik zehirlenmeler gibi komplikasyonlar yaşanabileceğini hatırlatan Estetik ve Kozmetik Dermatoloji Derneği ve Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Dr. Yılmaz Turan “Klinik gözlemlerimize göre, sahte botokslar alarm veriyor” dedi.
 - Genetik testin merkezi olduk!
27 Ağustos 2024 - 02:30

Genetik testin merkezi olduk! Artık hastalıkların teşhisi için kanlar Türkiye'ye geliyor

8.000 nadir hastalığın tamamının Türkiye’de yerli ve millî kitlerle taranabildiğini söyleyen Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Nadir Hastalıklar Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Ceylaner “Artık Türkiye’den Avrupa’ya test için kan gönderme dönemi hemen hemen bitti” dedi.
 - "Maymun çiçeği salgını durdurulabilir"
26 Ağustos 2024 - 22:53

Dünya Sağlık Örgütü duyurdu: Maymun çiçeği salgını durdurulabilir!

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, uluslararası acil durum ilan ettiği maymun çiçeği virüsüne yönelik hazırlık ve müdahale planını paylaştı ve salgının durdurulabileceğini ifade etti.
 - Maymun çiçeği virüsünde çarpıcı detay
26 Ağustos 2024 - 10:35

Maymun çiçeği virüsünde çarpıcı detay! Vakaların birçoğu çocuk

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) uluslararası acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği virüsünde mevcut vakaların çoğunun çocuk olması dikkat çekti.
 - Karnından çıkan doktorları bile şaşırttı
25 Ağustos 2024 - 12:55

Ağrı, şişlik ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti! Karnından çıkan doktorları bile şaşırttı

İzmir'de karın ağrısı, şişlik ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran kadının karnından çıkanlar doktorları bile şaşırttı. 15 kilo ve 28 santimetrelik dev kitle tespit edilen kadın önce ameliyat olmaktan korkup kaçsa da 3 ay sonra hastaneye gelip başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştu. 
 - Uzmanlar unutkanlık yaşayanları uyardı!
25 Ağustos 2024 - 09:47

Uzmanlar unutkanlık yaşayanları uyardı! Sağlığınızdan olmayın...

Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Elif Sarıönder Gencer, unutkanlık şikayeti olan bireyleri uyararak, bu durumun altında yatan sebebin Alzheimer değil, inme olabileceğini belirtti. Dr. Gencer, kardiyovasküler risk faktörlerine sahip kişilerin unutkanlık yaşaması durumunda, erken tanının önleyici tedavi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
 - Acil servisler doldu taştı! Vakalar yüzde 50 arttı
25 Ağustos 2024 - 00:20

Acil servisler doldu taştı! İshal ve kusma vakaları yüzde 50 arttı

Son dönemde havaların da aşırı ısınmasıyla birlikte pek çok hastalık dolaşıma girerken özellikle mide bulantısı, kusma ve ishal şikâyetlerinde ciddi artış gözleniyor.
 - Bakanlık farklı İBB farklı rakam verdi
24 Ağustos 2024 - 18:29

Batı Nil Virüsü'nde vaka kargaşası! Sağlık Bakanlığı farklı İBB farklı rakam verdi

Sağlık Bakanlığı'nın "Türkiye'de toplam 6 vaka var" diyerek açıkladığı Batı Nil Virüsü ile ilgili dikkat çeken değerlendirme İBB'den geldi. İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, İstanbul'da toplam 21 vakanın olduğunu belirterek, Culex sivrisineklerinin en yoğun olduğu ilçeleri sıraladı.
 - En faydalı olanı sabah kahvesi
24 Ağustos 2024 - 02:32

Saat 10.00'a kadar için En faydalı olanı sabah kahvesi

Günlük standart fincan kahve tüketiminin birçok kronik hastalık riskinin azalttığını ispatlayan bilimsel çalışmalar bulunduğunu söyleyen İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mutlu Tuçe Ülker, kahvenin en faydalı olduğu zaman diliminin sabah saatleri olduğunu belirtti.
 - Topuk kanında bilimi değil alternatifi seçti
24 Ağustos 2024 - 02:29

Mahkemenin kararı tartışmaya yol açtı! Topuk kanında bilimi değil alternatifi seçti

Geçtiğimiz günlerde Kars’ta bir ailenin bebeğinden topuk kanı alınmasına itiraz etmesi ve konuyu mahkemeye taşımasının ardından, mahkemenin dosyada alternatif tıpçı olduğu belirtilen bir kişinin sözlerine atıfta bulunarak aileyi haklı bulması, büyük tepki çekti. Sağlık Bakanlığı da müdahil olup dava sürecinde istinaf yoluna başvurduğunu duyurdu.
 - Kalp yetmezliğine hücresel tedavi
24 Ağustos 2024 - 02:25

Tıpta yeni yaklaşım Aksakal yöntemi! Kalp yetmezliğine hücresel tedavi

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Aksakal, kalp krizi sonrası oluşan kasılma bozuklukları ve damar tıkanıklığına bağlı olmayan kalp yetmezliği durumlarında, Sağlık Bakanlığı onaylı mezenkimal kök hücre(MKH) ve eksozom tedavilerinin uygulanabildiğini söyledi. Aksakal "Bu tedaviler, kalp kasılma gücünü ve kan dolaşımını artırmayı hedeflemekte" dedi.
Sona Git