Ali Palabıyık, Türk hakemleri hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu!
Süper Lig'de bu hafta maç yöneten hakemleri değerlendiren Ali Palabıyık, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Trendyol Süper Lig'in 24. hafta maçlarını yöneten hakemler hakkında Ali Palabıyık, HT Spor'da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Palabıyık, Gaziantep - Sivasspor maçını yöneten Ozan Ergün'ün performansına dikkat çekerek, "Özellikle 18. dakikada topsuz alanda yaşanan pozisyonu daha iyi değerlendirebilirdi. Belki pozisyon gözünden kaçtı ancak yardımcı hakem veya dördüncü hakemden destek alabilirdi" ifadelerini kullandı.
Bunun dışında 76. dakikada verdiği penaltı kararı ve ceza sahasında kendini yere atan oyuncuya gösterdiği sarı kart için "Genç hakemler için örnek bir karar" yorumunu yaptı.
Hatay - Alanyaspor maçında görev alan Adnan Deniz Kayatepe içinse, "Göstermiş olduğu kırmızı kart tamamen doğruydu. VAR’a bırakmadan kendi kararını verdi, bu çok önemli" diyerek hakemin kararlarını övdü.
Beşiktaş - Trabzonspor maçının hakemi Cihan Aydın hakkında ise, "Daha önce Alanyaspor - Fenerbahçe maçında kaçırdığı pozisyondan dolayı eleştirmiştik ancak bu maçta tecrübesini sahaya yansıttı. 'FIFA hakem adayı benim' dedi. Eğer hakkıysa, gelecek sezon FIFA kokartını alacağını düşünüyorum" dedi.