Gürcistan Portekiz'i 2 golle geçti, adını bir üst tura yazdırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gürcistan Portekiz'i 2 golle geçti, adını bir üst tura yazdırdı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son hafta maçında Portekiz ile karşılaşan Gürcistan, sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Gürcistan, adını bir üst tura yazdırdı.

EURO 2024 F Grubu'nda son maçlar oynandı, adını son 16'ya yazdıran takımlar belli oldu. Türkiye ile Çekya'nın karşı karşıya geldiği dakikalarda, Gürcistan ile Portekiz de kozlarını paylaştı.

A Millilerimizin gruptan çıkabilmesi için gözler bu maçta çevrilmişken, büyük heyecana sahne olan maçın son düdüğü çaldı.

İLK GOL 2'NCİ DAKİKADA GELDİ

Arena AufSchalke'de oynanan ve İsviçreli hakem Sandro Scharer’in düdük çaldığı müsabakanın henüz 2. dakikasında Gürcistan, Khvicha Kvaratskhelia’nın ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya pozisyonda bulduğu golle 1-0 öne geçti.

İlk yarı Gürcistan’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Gürcüler, 57. dakikada Georges Mikautadze’nin penaltıdan kaydettiği golle skoru 2-0’a getirdi.

Kalan sürede başka gol olmayınca karşılaşma Gürcistan’ın 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi.

2 TAKIM DA ADINI ÜST TURA YAZDIRDI

Bu sonuçla birlikte Portekiz, topladığı 6 puanla F Grubu’nu lider tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. Gürcistan ise topladığı 4 puanla grup üçüncüsü olarak adını bir üst tura yazdırdı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...