Chelsea, Victor Osimhen için bir takımı gözden çıkardı

Napoli’ye 75 milyon avroyu ödeyip oyuncunun tapusunu almak isteyen İngiliz devi, Finansal Fair Play’e uyarak bu parayı karşılayabilmek için 11 oyuncusunu gözden çıkardı.
Sezon başında Napoli’den Galatasaray’a kiralanan Victor Osimhen, Süper Lig’de sergilediği performansla Avrupa devlerin peşine taktı. 30 maçta 26 gol ve 5 asistle takımına büyük katkı sağlayan yıldız oyuncu için transfer iddiaları gündemden düşmüyor.
İngiliz basınından Daily Mail’in haberine göre Chelsea, Osimhen’in 75 milyon avroluk serbest kalma bedelini Napoli’ye ödeyebilmek için tam 11 oyuncusunu satış listesine koydu. Finansal Fair Play (FFP) kurallarına takılmadan transferi gerçekleştirmek isteyen kulüp, bu parayı denkleştirmeye çalışıyor.
KEPA, FELİX, STERLİNG...
Haberde Chelsea’nin; Kepa, Gilchrist, Chalobah, Disasi, Chillwell, Sterling, Chukwuemeka, Veiga, Joao Felix, Broja ve Datro Fofana’yı satış listesine koyduğu belirtildi. Öte yandan Londra ekibinin ayrılık listesine bu isimler dışında Christopher Nkunku, Dewsbury-Hall ve Manchester United’dan kiralanan Sancho’nun da dâhil edilebileceği öne sürüldü.
Chelsea, bu oyuncuların satışından elde edilecek gelirle 26 yaşındaki Osimhen’i bonservisiyle kadrosuna katmayı hedefliyor. Ancak Galatasaray da oyuncuyu elinde tutabilmek için çalışıyor.
HERKES PEŞİNDE
Victor Osimhen’i isteyen tek kulüp Chelsea değil. İngiltere’den Manchester United da Napoli’ye Hojlund’u takas olarak önerdi. Suudi Arabistan ekiplerinden Al Hilal de Nijeryalı golcü için pusuda.