TFF yetkilisinden olay itiraf! Hakemlerin yarısı testleri geçemedi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TFF yetkilisinden olay itiraf! Hakemlerin yarısı testleri geçemedi
Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TFF Hakem Gelişim Direktörü Vitor Melo Pereira, Süper Lig'deki hakemlerinin yarısının uygulanan yeni fiziksel testleri geçemediğini açıkladı. Pereira, "Bunun yeni bir uygulama olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Süper Lig'de verdikleri kararlarla sık sık tartışma konusu olan hakemler, bu kez bambaşka bir konuyla gündemde. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hakem Gelişim Direktörü Vitor Melo Pereira, Süper Lig'de görev yapan hakemlerle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Türk hakemliğinin genel durumunu analiz eden ve eğitim süreçlerinden fiziksel testlere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Pereira, Süper Lig'deki hakemlerinin yarısının uygulanan yeni fiziksel testleri geçemediğini açıkladı.

"HAKEMLERİN YARISI FİZİKSEL TESTLERİ GEÇEMEDİ"

A Spor'a konuşan Pereira, "Uygulanan yeni testler sonucunda hakemlerin yarısı fiziksel testleri geçemedi. Bunun yeni bir uygulama olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Ancak bu durum, fiziksel hazırlığın daha da geliştirilmesi gerektiğini gösteriyor. İyi olmadıkları için değil, daha iyi olmaları gerektiği için bu testleri ciddiye almalıyız" ifadelerini kullandı.

TFF yetkilisinden olay itiraf! Hakemlerin yarısı testleri geçemedi - 1. Resim

"UMUT VADEDEN GENÇ HAKEMLER VAR"

Türk hakemlerinin yeterliliğiyle ilgili soruları cevaplayan Pereira, "Türkiye, diğer ülkelerden farklı değil. Çok yetenekli, profesyonel isimleriniz var. Elbette daha düşük seviyede olanlar da var ama bu durum dünya genelinde geçerli. Türkiye’de de umut vadeden genç hakemleriniz var, tecrübeli olanlar da mevcut" dedi.

Hakemliğin zorluklarına dikkat çeken Pereira, "Süper Lig çok rekabetçi bir lig. Kaliteli futbolcular, teknik direktörler ve son derece tutkulu taraftarlar var. Böyle bir atmosferde hakemlik yapmak kolay değil. Bu yüzden hakemlerin çok iyi performans göstermesi gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...