samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Elektrikli uçaklar gerçek oluyor! Yeni pil teknolojisi yeterli güç üretebilir

- Güncelleme:
Elektrikli uçaklar gerçek oluyor! Yeni pil teknolojisi yeterli güç üretebilir
Teknoloji Haberleri

Monash Üniversitesi mühendisleri, lityum-kükürt pillerin şarj ve deşarj hızını artırarak elektrikli araçların menzilini önemli ölçüde uzatmayı başardı.

Lityum-kükürt piller, elektrikli mobiliteyi dönüştürme potansiyeline sahip uzun vadeli bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. Piller, doğada bolca bulunan hammaddeleri kullanarak daha yüksek enerji yoğunluğu ve daha az ağırlık vaat ediyor. Kükürtün yüksek reaktifliği, bu pillerin dayanıklılığını sınırlayan bir engel oluşturuyordu. Bu sorun, birkaç şarjdan sonra performans kayıplarına yol açıyordu.


Elektrikli uçaklar gerçek oluyor! Yeni pil teknolojisi yeterli güç üretebilir - 1. Resim

Notebookcheck'in haberine göre, Melbourne'deki Monash Üniversitesi'nden mühendisler, bu engeli aşmak için yenilikçi bir yöntem geliştirdi. Yöntem, povidon-iyodin (PVP-I) kullanarak şarj ve deşarj oranlarını artırmayı mümkün kılıyor. Sadece elektrikli uçaklar için yeterli güç sağlayan bataryalar üretmeyi değil, aynı zamanda şarj sürelerini de kısaltmayı amaçlıyor.

Elektrikli uçaklar gerçek oluyor! Yeni pil teknolojisi yeterli güç üretebilir - 2. Resim

Araştırmalara göre, kilogram başına 400 watt saat enerji yoğunluğu ticari üretimde mümkün olabilir. Mevcut elektrikli araç pillerini geride bırakacak bir performans sunuyor. Lityum-kükürt pillerinin, tek bir şarjla 621 mil mesafe kat edebilmesi ve şarj süresini birkaç saate indirmesi bekleniyor. Ayrıca insansız hava araçları için geliştirilen ilk batarya hücrelerinin önümüzdeki yıl içinde hazır olması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...