5 yılda meşhur oldu: Üreticiler "Yüksek fiyat da olsa alıyorlar" deyip herkese tavsiye etti

İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

GAB'la suya kavuşan Harran Ovası'nda bereket yağıyor. Şanlıurfa'da seracılık arttı 447 çiftçi sadece ihracata başladı. Üreticiler, 3-5 yılda seracılığın meşhur olduğunu söyleyip "Piyasada ürün olmadığı için yüksek fiyata alıcı buluyor. Tüm çiftçilerimize seracılığı tavsiye ederiz" çağrıda bulundu.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde Harran Ovası ve çevresindeki tarım alanları suyla buluştu. Ovaya ilk su 1995 yılında verildi. İlk sera 2000 yılında Harran ilçesinin Karaali bölgesinde kuruldu.

Bugün ise 193 hektarlık bir alanda 447 çiftçi seracılıkla uğraşıyor. Bu gelişmeler sayesinde Şanlıurfa, yalnızca kendi ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda yurt içi ve yurt dışına da sebze ihracatı yapıyor.

5 yılda meşhur oldu: Üreticiler "Yüksek fiyat da olsa alıyorlar" deyip herkese tavsiye etti - 1. Resim

"AZ ALANDA ÇOK KAR"

Seralarda üretilen patlıcan, biber, domates ve salatalık gibi ürünler, özellikle kış aylarında piyasada az bulunan ürünler arasında yer alıyor. Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe, seracılığın avantajlarına dikkat çekerek, “Seracılıkta ürünler, en erken ilkbaharda yetişiyor en geç ise sonbaharda yetişiyor.

5 yılda meşhur oldu: Üreticiler "Yüksek fiyat da olsa alıyorlar" deyip herkese tavsiye etti - 2. Resim

Açık alanda yetişen sebzeler bittiği zaman seradaki ürünler yetişiyor. Piyasada o zaman ürün az oluyor dolayısıyla daha az fiyata gidiyor. Durum bu olunca seracılığı biz çiftçilerimize tavsiye ediyoruz. Daha az alanda daha çok kar elde edilebilirler. Görüldüğü gibi kış ayları ortasında seralarda bu ürünler yetişiyor. Piyasada ürün olmadığı için yüksek fiyata alıcı buluyor. Tüm çiftçilerimize seracılığı tavsiye ederiz” dedi.

5 yılda meşhur oldu: Üreticiler "Yüksek fiyat da olsa alıyorlar" deyip herkese tavsiye etti - 3. Resim

5 YILDA MEŞHUR OLDU

Suruç ilçesine bağlı kırsal Aybastı Mahallesi'nde sera üreticisi İbrahim Akkuş, “Suruç'ta son 3-5 yıldır seracılık meşhur oldu. Biz de bir tane sera yaptık. Biber, salatalık ekiyoruz. İyi bir iştir, ailecek içinde çalışıyoruz. Kışın ürün yetiştirdin mi karlıdır. Yazın olunca çok fazla kar olmuyor. Herkese tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...