Kilosu 10 liradan tezgaha indi! Trileçesi ve döneri bile yapılıyor, tadını bilenler sıraya giriyor
Düzce'de humuslu topraklarda yetişen ve kendine özgü aromasıyla tanınan bal kabağı tezgaha indi. Kilosu10 liradan alıcı bulan bal kabağı, özellikle tadını bilenler tarafından oldukça rağbet görüyor.
Kendine has aromasıyla bilinen Düzce kabağının ünü her geçen gün artıyor. Yetiştiricileri kendini renginden belli ettiğini söylüyor, lezzetini bilenler vazgeçilmez olarak görüyor. İşte özellikleri...
TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN İLGİ GÖRÜYOR
Kabak tatlısından komposto ve trileçeye kadar birçokürüne lezzet katan bal kabağı, sadece yetiştiğibölgede değil, Türkiye'nin hemen hemen her yerinden ilgi görüyor.
''KENDİNİ RENGİNDEN BELLİ EDER''
Üretici Murat Yılmaz, kabağın kilosunun 10 liraya kadar düştüğünü ifade ederek, "Kabak hasadımızı yaptık. Kabağın görüntüsü sert olacak. Genelde taze kabak kendini renginden belli eder. Kabağın içi bazen çürük çıkabilir. Vatandaşlar bunu dışardan anlayabilir. Kendi rengini kaybeden kabağın içi çürük çıkar. Bu kabağın tohumu Afyonkarahisar yöresine ait. Bölgemizde ektiğimiz kabağın tohumu farklı" ifadelerini kullandı. Düzce kabağının lezzetli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Daha beyaz olan kabaklar Düzce kabağıdır. Afyonkarahisar kabağının rengi koyu olur" diye konuştu.
''DÖNERİNİN YAPILDIĞINI DUYDUM''
Murat Yılmaz, kabağın en çok tatlılarda kullanıldığını söyleyerek, "Kabağın çok farklı yemekleri var. Yöresine göre değişir. Özellikle tatlı yapımında kullanılıyor ama bir çok yörede farklı tatlar deneniyor. Dönerinin bile yapıldığını duydum. Nasıl yaptılar bilmiyorum ama biz genelde tatlısını yaparız, böreğin içerisinde kullanırız" dedi.