Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kar başlıyor, çığ tehlikesine dikkat

- Güncelleme:
Yaşam Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna göre yurdun batı kesimlerinde sağanak yağmur, doğu da ise kar ve çığ beklendiği duyuruldu. Kurum ayrıca yurdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, ulaşımda aksamalar vb olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yurdun güney kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde ve Doğu Anadolu'nun doğusunda dik ve eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde yağışla birlikte biraz azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği, yurdun doğu kesimlerinde normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI ÇIĞ UYARISI

Yurdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, ulaşımda aksamalar vb olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kar başlıyor, çığ tehlikesine dikkat - 1. Resim

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda dik ve eğimli yamaçlarda  çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİN RAPORU

22 ARALIK

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kar başlıyor, çığ tehlikesine dikkat - 2. Resim

23 ARALIK

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kar başlıyor, çığ tehlikesine dikkat - 3. Resim

24 ARALIK

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kar başlıyor, çığ tehlikesine dikkat - 4. Resim

25 ARALIK

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kar başlıyor, çığ tehlikesine dikkat - 5. Resim

26 ARALIK

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Kar başlıyor, çığ tehlikesine dikkat - 6. Resim

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...