Okuma yazma bilmiyordu, patron oldu! Dağ köyünden çıktı, 10 kadına iş kapısı oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Maddi imkansızlıklar yüzünden ilkokulu bile okuyamayan Deniz Kurutaş, kendi işinin patronu oldu. Dağ köyünden çıkan iki çocuk annesi kadının hayatı 9 yıl önce açtığı fırınla değişti. Şimdilerde 10 kadını istihdam eden Kurutaş'ın film gibi başarı hikayesi pek çok kadına da ilham oldu.

Erzincan'ın İnönü Mahallesi'ndeki tandır ekmeği fırını kadınlara istihdam sağlıyor. Fırının sahibi Deniz Kurutaş'ın hikayesi ise ilham veriyor. 

Okuma yazma bilmiyordu, patron oldu! Dağ köyünden çıktı, 10 kadına iş kapısı oldu - 1. Resim

Erzincan’da göç ve imkânsızlık nedeniyle ilkokul 1. sınıftan okulu terk etmek zorunda kalan 2 çocuk annesi 38 yaşındaki kadın, dağ köyünden çıkıp açtığı fırında tandır ekmeği yaparak patron oldu.

Deniz Kurutaş’ın eşiyle birlikte yaklaşık 9 yıl önce kurdukları fırında üretilen tandır ekmeklerine bolca talep var.

Okuma yazma bilmiyordu, patron oldu! Dağ köyünden çıktı, 10 kadına iş kapısı oldu - 2. Resim

PASTACILIKLA BAŞLADI

Fırında hem patron hem işçi olan Deniz Kurutaş, "Eşimle normal somon fırınında pastacılıkla başladım işe. Sonra kendi işimizi kuralım dedik. Bayağı da talep oldu, güzel oldu. 9 senedir katkısız bir şekilde üretmeye devam ediyoruz. Ben açma makinası da kullanmıyorum. Çünkü metal değdiği zaman ekmeğin özü gidiyor. O yüzden biz ne kadar doğal yaparsak o kadar iyi. Hala geçmişte olduğu gibi merdane kullanıyoruz. Bize, ekmeğin lezzetini nerden aldığımızı soruyorlar, doğal yollardan alıyoruz diyoruz. Annelerimizin köyde yaptığı gibi üretmeye çok dikkat ediyorum" şeklinde konuştu.

Okuma yazma bilmiyordu, patron oldu! Dağ köyünden çıktı, 10 kadına iş kapısı oldu - 3. Resim

Kurutaş tandır ekmeğinin tulum peynirinin yanında olmazsa olmaz olduğunu dile getirerek, meşhur yaprak dönerinin yanında da mutlaka tandır ekmeği tüketildiğini kaydetti.

Okuma yazma bilmiyordu, patron oldu! Dağ köyünden çıktı, 10 kadına iş kapısı oldu - 4. Resim

Fırında çalışarak ev ekonomisine katkıda bulunan Gülhan Dadaş ise tandır ekmeğinin yapım aşamalarını anlatarak, "Önce yoğuruluyor, sonra kütleniyor. Daha sonra kıvama gelene kadar bekletiliyor. Ardından tandırda birimiz açıp birimiz pişiriyoruz" dedi.

Okuma yazma bilmiyordu, patron oldu! Dağ köyünden çıktı, 10 kadına iş kapısı oldu - 5. Resim

Tandır ekmeğine talebin yoğun olduğunu söyleyen Dadaş, işlerin yoğun olduğunu, yurt dışı ve diğer illerden de sipariş aldıklarını kaydetti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...