Pistler tatilcileri bekliyor! Kar kalınlığı bir anda 50 santimetreye ulaştı
Kış turizminin merkezi Uludağ'ın zirvesinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Zirveye akın eden vatandaşlar yolda kalırken, yardımlarına ise yine vatandaşlar koştu.
Meteoroloji'nin uyarılarının ardından yurdun birçok kentinde kuvvetli kar yağışı etkili oldu. Adana, Aksaray, Kayseri ve Konya gibi birçok ilde yağış yolları kapatırken, Uludağ'da ise kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı.
Aralıksız yağan karla birlikte Oteller Bölgesi'nde pistler beyaza bürünürken, Uludağ yolunda ise sürücüler zor anlar yaşadı. Uludağ'da, hava sıcaklığı en yüksek 8, en düşük sıfırın altında 3 derece olarak ölçülürken, jandarma ekipleri ise zinciri olmayan araçların zirveye çıkışına izin vermedi.
"ZİNCİRSİZ ÇIKMAYIN" UYARISI
Kış lastiği olmayan ve zincirsiz Uludağ'a çıkan vatandaşlar kara saplanarak kurtarılmayı bekledi. Yolda kalanlara çevredeki vatandaşlar yardım etti.
Yolda kalanlara yardım etmek için Uludağ'a geldiğini söyleyen Samet Kurtuluş, "Uludağ'da kar yağışının başladığını gördüm ve arkadaşımla beraber hemen çıktık. Yolda kalan 3-4 arabayı kurtardık. Herkes hazırlıksız yakalandı. Bir vatandaş yaz lastiği ile yolda kaldı. Kış lastiğimiz ve zincirimiz olduğu için sorunsuz bir şekilde geldik" dedi.
"Vatandaşların bu havalarda zincirsiz dışarı çıkmamaları gerekiyor" diyen Kurtuluş, "Kar lastiği bu havada bir süre sonra buz tuttuğu için hiçbir işe yaramıyor. Uludağ'a gelmeyi düşünenler kesinlikle zincirsiz çıkmasın. Belki bir şekilde çıkarlar ama inmesi çok zor olur. Direksiyon hakimiyetinizi kaybettiğiniz zaman araba kayıyor ve bir yere vurabilirsiniz. Birkaç tane araba Uludağ'dan inerken vurdu" şeklinde konuştu.