Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
İsmail Kapan
ismail.kapan@tg.com.tr
3629 Yazı
11 Şubat 2016
Eyy Amerika ve Eyy BM!..
Obama Döneminin, ABD tarihindeki en silik ve çapsız yönetim olduğunu söylemek herhalde yanlış olmaz. Suriye konusunda alenen; “Duymadım, görmedim, bilmiyorum” numarası yapıyor…
Devamını Oku
9 Şubat 2016
Sayın Efkan Âlâ’ya bir çağrı
Son aylarda Güneydoğu Bölgesindeki bazı ilçelerde, meydana gelen terör olaylarına dair haberlerde, ciddi bilgi kirlenmesi yaşanıyor. Algı operasyonu ve dolayısıyla toplumda zihin karışıklığının önüne geçmek gerekiyor…
Devamını Oku
4 Şubat 2016
“Lima’nın beyaz evleri…”
Sao Paulo ve Mexico City’den sonra, Latin Amerika’nın üçüncü büyük şehri olan Lima, pek çok tarihî özelliğe sahip... Fakat hiç görmeden, benim zihnimde “beyaz evleri” yer etmiş. Beyaz Balina (Moby Dick) romanı sebebiyle!..
Devamını Oku
30 Ocak 2016
Chile (Şili) veya dünyanın sonu!..
‘Dünyanın sonu’ ifadesinden ne anlıyoruz? Konuşulan konuya ve duruma göre farklı anlamlar çıkarılabilir. Kıyamet elbette dünyanın sonudur. Ancak “dünyanın sonu” her zaman kıyamet anlamına da gelmez…
Devamını Oku
28 Ocak 2016
Cenevre’den bir sonuç çıkar mı?
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler… Suriye’de çözüm için, Cenevre görüşmelerinin üçüncü etabı yarın başlayacak, ama öncesinde yaşananlar pek ümit verici değil!
Devamını Oku
26 Ocak 2016
Terörün ön ve arka yüzü…
1960’lı yılların sonundan itibaren, Türkiye’yi yakıcı şekilde etkisi altına alan anarşi ve terörü, uzun müddet yalnızca bir asayiş meselesi gibi algılayıp, bir tek bu yönüyle ele almak çok pahalıya mal oldu!..
Devamını Oku
23 Ocak 2016
Malatya’ya küresel tıp markası…
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, dünya ölçeğinde alanında bir ilke imza atıyor. Karaciğer nakil hastanesi bugün hizmete giriyor.
Devamını Oku
21 Ocak 2016
Kürt meselesinde muhatap kim?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamalarında, Kürt meselesindeki çözüme dair soru işaretlerine cevap teşkil edecek çok önemli hususlar var. Önümüzdeki günlerde tartışma bu noktalarda cereyan edecek…
Devamını Oku
16 Ocak 2016
Bir sen kalmıştın!..
Mütareke yıllarında kurulan İngiliz Muhipleri Cemiyeti ve Amerikan Mandasını savunan Wilson Prensipleri Cemiyeti, bugün hâlâ faal vaziyette olsaydı epeyce yoğun mesai ihtiyacı duyacaktı…
Devamını Oku
14 Ocak 2016
“Aydınlar” ve karanlıklar…
“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” bednam bildiriye, tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu bildirinin neye ve kimlere hizmet ettiği, topluma adamakıllı anlatılmalı ki, malum aydınların gerçek yüzü ortaya çıksın!..
Devamını Oku
12 Ocak 2016
Bu “akademisyenler” hangi ülkede yaşıyor?!
Tam 1100 tane akademisyen ve araştırmacılarmış… Tohumuna bereket diyemiyoruz. Zira bu sıfatla hiç de bağdaşmayan bir basiretsizlik ve bir o kadar da absürd düşüncelerle toplumu provoke etmeye çalışıyorlar!
Devamını Oku
7 Ocak 2016
Basra Körfezi’nden Japon Denizi’ne…
Uzay’daki yörüngelerinde dönen sayısız uyduların, cm ebadında yeryüzünü taradığı ve en küçük bir hareketlenmeyi dahi kaydettiği bir dünyada, nükleer deneme tespit edilemez mi?!
Devamını Oku
5 Ocak 2016
Başbakanın muhalefetle temasları…
Demokrasi geleneğinde diyalog ortamı esastır. Bu anlamda, iktidar ile muhalefet partileri arasında görüşme-konuşma ve uzlaşma kanallarının açık olması, toplumsal barış adına vazgeçilmez bir durumdur.
Devamını Oku
2 Ocak 2016
2016’da ne değişir, ne değişmez…
Yılbaşı ve yıl sonu değerlendirmelerinde, hepimiz öteden beri süregelen bir alışkanlıkla, gelişmeleri hep zamana yüklüyoruz. Sanki olayların faili, bizatihi zamanmış gibi!
Devamını Oku
31 Aralık 2015
2015 başladığı gibi bitti!..
Yılın son yazısını yazarken, ileriye dönük daha iyimser tahminlerde bulunabilmek umumi bir arzudur… Mevcut tablo buna pek uygun görünmese de, biz yarınlar için ümitliyiz. Karamsar değiliz.
Devamını Oku
29 Aralık 2015
HDP, bir nevi DEP’leşmeye mi çalışıyor?
Selahattin Demirtaş ve Hatip Dicle’nin, teröristlerce hendek kazılmasını, sivil halkın kalkan yapılarak silahlı terörün şehirlere yayılmasını; özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi diye yutturmaya kalkması ne kadar gülünç!..
Devamını Oku
26 Aralık 2015
“Yeni Amerikan Yüzyılı” ne oldu?
Reagan, Baba ve Oğul Bush’lar döneminde; Cumhuriyetçi iktidarların önemli pozisyonlar verdiği iki düzine ‘Neocon’un şekillendirmeye çalıştığı “Yeni Amerikan Yüzyılı” projesinden geriye neler kaldı?
Devamını Oku
24 Aralık 2015
Dış politikada retorik ve realpolitik…
Devletlerin dış politikasını inşa eden, yeri geldiğinde değişiklik yapan, ihtiyaca göre revize eden mekanizma hariciye teşkilatıdır. Siyasi liderlerin beyanları daha çok retoriktir. Ama dış politikanın esası ülke menfaatidir!..
Devamını Oku
22 Aralık 2015
Esad’ın fiyatı kaç para?
Başlıktaki ‘kaç para’ ifadesine yanlış yerden takılmayınız. Köle pazarında insan satışı filan söz konusu değil. Maksat Beşar Esad üzerinden yapılan hamlelerin maliyetine dikkat çekmek…
Devamını Oku
17 Aralık 2015
Terörle mücadele ve siyasi muhalefet
Bölücü terör örgütünün Güneydoğu’daki bazı ilçelerde, “devrimci halk savaşı” diyerek; giriştiği silahlı kalkışma eylemleri karşısında, siyasi muhalefet doğru dürüst bir tavır ortaya koyamıyor…
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
...
182
Sona Git