samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Lokum gibi pişen ciğer kavurma tarifi: Sırrı, tencereye konan 1 kaşık yağda!

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Lokum gibi pişen ciğer kavurma tarifi: Sırrı, tencereye konan 1 kaşık yağda!
Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ciğer kavurma, Türk mutfağının sevilen ve besleyici lezzetlerinden biridir. Genellikle kuzu veya dana ciğeriyle yapılan bu yemek, sade ve baharatlı bir şekilde pişirilir. Vereceğimiz basit ipuçları sayesinde, ciğer kavurma yemeğiniz her zaman lokum gibi pişecektir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir ciğer kavurma tarifi...

Ciğer Kavurma, özellikle kahvaltılarda ya da öğle yemeklerinde tüketilen, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Ciğerin, baharatlar ve soğanla kavrulup lezzetli bir hale gelmesiyle ortaya çıkan bu yemek, çoğu zaman yanında pilav, lavaş ekmeği veya şehriye pilavıyla servis edilir.

Ciğer kavurma yaparken herkesin isteği, lezzetli ve yumuşak bir sonuç elde etmektir. Ancak bazen ciğerler kuru kalabiliyor ve yemek keyfini kaçırabiliyor. Bu durumda yapılacak en önemli şey, doğru miktarda yağ kullanmaktır.

Genç kızlar kavurmanın tekniklerini öğrendi

PÜF NOKTASI YAĞINDA...

Tencereye konulan 1 kaşık zeytinyağı, ciğer kavurmanın lezzetini arttırarak, daha yumuşak ve lokum gibi pişmesini sağlayacak. Ayrıca, yağın ciğerlerin kurumasını engelleyeceği için yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

PİŞİRME SÜRESİ İYİ AYARLANMALI

Ciğer kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da pişirme süresidir. Ciğerlerin pişirilmesi için yeterli zaman ayrılmalı, ancak aşırı pişirilmemesi de önemlidir. Böylece, ciğerlerin yumuşaklığı ve lezzeti korunarak, yemek keyfi arttırılabilir.

Lokum gibi pişen ciğer kavurma tarifi: Sırrı, tencereye konan 1 kaşık yağda! - 2. Resim

CİĞER KAVURMA TARİFİ

Malzemeler:

500 g kuzu ciğer
1 adet büyük boy soğan (İnce kıyılmış)
2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
1 adet kırmızı acı biber (İnce doğranmış)
1 adet tatlı kıl biber (İnce doğranmış)
3 domates (Küp doğranmış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, sumak
1 küçük kase kıyılmış maydanoz, nane, dereotu karışımı
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifi:

Ciğerleri tavla zarı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp, çok ince kıyılmış soğanı yumuşayana kadar kavurun.
Üzerine ince kıyılmış sarımsakları, limon suyunu ve ciğeri ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
Domatesleri, biberleri, tuzu ve baharatları ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene dek pişirin. Ciğeri ocaktan alın.
Kıyılmış yeşillikleri ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hemen servis yapın. Afiyet olsun.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...