samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Canan Karatay önerdi! Köftenin lezzetini 8’e katlayan o malzemeyi seven de var sevmeyen de...

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Canan Karatay önerdi! Köftenin lezzetini 8’e katlayan o malzemeyi seven de var sevmeyen de...
Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Evde hazırlanan anne köftesinin lezzetini 8’e katlayan malzemeyi Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı. Sağlıklı olan ve yemeklere lezzet katan malzemeye bir dönemler ise milyonlarca kişi burun kıvırıyordu.

Evlerde hazırlanan nefis ve damak çatlatan anne köftesini lezzetli yapmanın bazı püf noktaları var. Özellikle ev hanımları kendi geliştirdikleri yöntemlerle bu köfteyi çok lezzetli yapar. Fakat hem besin değerini artırmak hem de daha lezzetli hale getirmek için bir de  ''kuyruk yağı'' eklemek gerekiyor. Kuyruk yağı konusundaki öneri ise Prof. Dr. Canan Karatay’dan geldi.

PÜF NOKTASI KUYRUK YAĞINDA SAKLI

Pişirdiğiniz etin lezzetli olması için mutlaka 1 kaşık kuyruk yağı ekleyin. Bu sayede pişireceğiniz et çok daha lezzetli olacaktır.

Canan Karatay önerdi! Köftenin lezzetini 8’e katlayan o malzemeyi seven de var sevmeyen de... - 1. Resim

KUYRUK YAĞINI KESİNLİKLE EKLEYİN!

Çok lezzetli kuyruk yağlı köfte tarifine gereken malzemeler:

  • Yarım kilo dana kıyma
  • 1 çorba kaşığı kuyruk yağı
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber ,nane ,kimyon, kekik

Canan Karatay önerdi! Köftenin lezzetini 8’e katlayan o malzemeyi seven de var sevmeyen de... - 2. Resim

AZ BİLİNEN KÖFTENİN YAPILIŞI

  1. Köftelerimize başlamadan önce kuyruk yağını küçücük bir şekilde bıçakla inceltelim .
  2. Sonra kıyma, soğan, sarımsak ,ekmek içi ,tuz ve baharatları özdeşleşene kadar iyice yoğuralım .
  3. Az elimizi yağlayıp köfte şekli verelim ve buzdolabında ister 1 gün ister bir kaç saat bekletip tost makinasında pişirelim.
  4. İsterseniz kızartabilirsiniz de tercih sizin.

Sakarya'nın marka lezzeti: 'Islama köfte'

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI NEDİR?

Kuyruk yağı, hayvansal bir yağ türüdür ve özellikle bazı geleneksel mutfaklarda kullanılır. Kuyruk yağının bazı potansiyel faydaları şunlar olabilir:

Besin Değeri: Kuyruk yağı, vitaminler (A, D, E ve K) ve doymuş yağlar açısından zengin bir kaynak olabilir. Bu vitaminler vücut için önemlidir ve özellikle A vitamini cilt sağlığı ve göz sağlığı için önemlidir.

Cilt Sağlığı: A vitamini, cilt sağlığı için önemlidir ve kuyruk yağı A vitamini içerir. Cilt sorunlarının tedavisine yardımcı olabilir ve cilt dokusunu iyileştirebilir.

Tescilli Sivas köftesinde talebe yetişmek için seri üretime geçti

Saç Sağlığı: Kuyruk yağı, saç sağlığını desteklemek için kullanılabilir. Saç tellerini güçlendirmeye, saç dökülmesini azaltmaya ve saçın parlaklığını artırmaya yardımcı olabilir.

Kemik Sağlığı: Kuyruk yağı, D vitamini içerir ve bu da kemik sağlığı için önemlidir. D vitamini, kalsiyum emilimini artırabilir ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olabilir.

Enerji Kaynağı: Kuyruk yağı, kalori açısından yoğun bir yağ kaynağıdır ve bu nedenle enerji sağlayabilir. Bu özellikle yüksek enerji gerektiren aktiviteler veya yoğun fiziksel çalışmalar sırasında faydalı olabilir. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
HASAN ARAN 9 Ekim 2023 21:04

ESKIDEN ET ALINCA YANINDA KUYRUK YAĞINI BEDAVA VERİRLERDİ.ŞİMDİ 280 TL DEN BAŞLIYOR KG FİYATI.66 YAŞINDA EMEKLİ ÇALIŞANIM.ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ KUYRUK YAĞIYERİM.EN SEVDİĞİMDE BÜTÜN HAŞLANMIŞ KUYRUK YAĞINI YUFKAYLA BÖLÜP TUZA BANIP YEMEKTİR.ŞİMDİ KUYRUK YAĞININ FAYDALARI ÖĞRENİLDİ AZ YİYEBİLİYORUZ.PAHALANDI.

Sonraki Haber Yükleniyor...