samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Tadına bakanların damağı çatlıyor! Kırmızı jalapeno turşusunun tam ölçülü tarifi ve hazırlanış tüyoları

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tadına bakanların damağı çatlıyor! Kırmızı jalapeno turşusunun tam ölçülü tarifi ve hazırlanış tüyoları
Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Jalapeno, özellikle Meksika ve Latin mutfağında popüler olan, hafif acı bir biber çeşididir. Genellikle yeşil renkte olur, ancak olgunlaştıkça kırmızıya dönebilir. Hem taze olarak hem de turşu ya da sos yapımında kullanılır. jalapeno biberi, acılığına rağmen tadı ve aroma zenginliğiyle çok sevilen bir malzemedir. İşte lezzetine doyamayacağınız jalapeno turşusu tarifi...

Jalapeno, Meksika ve Latin mutfağına özgü hafif acı bir biber çeşididir. Türk mutfağında da akşam yemeklerinde sofrayı süsleyen turşuların başını hafif acımsı tadıyla jalapeno çekiyor. Özellikle et yemeklerinin yanında iyi giden acı turşular, çoğu kişinin ilk tercihi arasında yer alıyor. İşte kırmızı jalapeno turşusunun enfes tarifi...

KIRMIZI JALAPENO TURŞUSUNUN MALZEMELERİ

  • 1 kg kırmızı jalapeno biberi
  • 1, 5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 6 su bardağı su
  • 8 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu

Kırmızı jalapeno turşusunun detaylı hazırlanışı

ENFES KIRMIZI JALAPENO TURŞUSUNUN HAZIRLANIŞI

Öncelikle kırımızı biberlerimizi güzelce yıkıyoruz ve sap kısımlarını kesiyoruz. Biberlerin çekirdeklerini temizliyoruz ve ince ince doğruyoruz.

Daha sonra bir tencerenin içine sirke, tuz ve sarımsakları ilave ediyoruz. Üzerlerine biberleri de atıyoruz. Bu malzemeleri iyice kaynatıyoruz ve sonrasında kenara alarak soğumaya bırakıyoruz.

Ağrı Dağı'nın 'Meksika biberi' Avrupa'ya gönderiliyor

Daha sonrasında soğuyan malzemeleri kavanozlara alıyoruz. Tencerenin içinde kalan sirkeli su karışımını kavanozdaki malzemelerin üzerine döküyoruz.

Kapaklarını da sıkıca kapattıktan sonra 15 gün boyunca karanlık, serin ve nemsiz bir ortamda bekletiyoruz.

Bu sürenin sonunda turşu kavanozlarımızı açarak tüketebiliriz fakat kavanozları mutlaka karanlık ve serin bir yerde muhafaza etmeliyiz.

Kırmızı jalapeno turşusunun tarifi

TARİFİMİZİN PÜF NOKTALARI

Kullanılan kavanozlar ilk defa kullanılmamış olabilir fakat kapakları mutlaka ilk defa kullanılmalı.

Turşuları servis aşamasında yanında kızarmış ekmek dilimleriyle tüketebilirsiniz.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...