samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Tandır tadında tavuk baget tarifinin püf noktası! İçi sulu, dışı çıtır çıtır oluyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tandır tadında tavuk baget tarifinin püf noktası! İçi sulu, dışı çıtır çıtır oluyor
Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tavada tavuk baget tarifi, birçok evde severek tüketilen, pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli bir yemektir. Tavuk bageti pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için derledik. İşte detaylar...

Tandır tadında tavuk baget tarifi ile lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenler için püf noktalarını paylaşıyoruz. Bu tarifte tavuk bagetler, tavada hazırlanıyor ve üzeri çıtır çıtır pişiriliyor. İşte, tavada tavuk baget tarifinin malzemeleri ve yapılışı:

Malzemeler:

- 6 adet tavuk baget (750 gr)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 küçük diş rendelenmiş sarımsak
- Kekik
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- Tuz

Yapılışı:

Derin bir kap içine 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı kadar domates salçası, 5 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 küçük diş rendelenmiş sarımsak koyun.
Sonrasında damak tadınıza göre kekik, kimyon, kırmızı pul biber ve tuz ilave edin. Sosu tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın.
Ardından bıçak yardımı ile tavuk bagetlerin birkaç yerinden kesikler atın. Tavuk etlerini hazırladığınız sosun içine koyun. Etleri eliniz ile güzelce harmanlayın. Kabın üzerini kapatıp, buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.

Tandır tadında tavuk baget tarifinin püf noktası! İçi sulu, dışı çıtır çıtır oluyor - 1. Resim


Buzdolabında dinlenen soslu tavuk bagetleri geniş bir tava içine dizin. İsteğe göre 1 adet patatesin kabuğunu soyup, elma dilimi şeklinde kesin. Kapta kalan sosun içine patatesleri koyup, eliniz ile harmanlayın. Tavada boş kalan kısımlara patatesleri yerleştirin.
Tavanın kapağını kapatıp, tavuk bagetleri orta ateş üzerinde 1-2 dakika pişirin. Sonrasında kısık ateş üzerinde etlerin alt tarafları hafifçe kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Tandır tadında tavuk baget tarifinin püf noktası! İçi sulu, dışı çıtır çıtır oluyor - 2. Resim
Ardından maşa yardımı ile tavuk etlerini ve patatesleri ters çevirip, diğer taraflarını da hafifçe kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız tavada soslu tavuk bagetleri sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Bu tarifte önemli olan püf noktası, soslu tavuk bagetleri buzdolabında dinlendirmektir. Bu sayede tavuk etleri sosu daha iyi çeker ve lezzeti artar. Ayrıca, patatesleri de sosla harmanlayarak tavada pişirmek, lezzetli bir yan yemek elde etmenizi sağlar.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Supar janym24 Eylül 2023 22:29

Harika

Sonraki Haber Yükleniyor...