- Kafalar karıştı!
02 Haziran 2023 - 09:17

İsveç’in Türkiye’yi ikna etme çabaları: Yeni terör yasası kafaları karıştırdı

NATO üyesi olmak isteyen İsveç’te yeni terör yasası yürürlüğe girdi. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson topun artık Türkiye’de olduğunu belirtti. İsveç basını ise yeni terör yasasındaki belirsizliklerin Türkiye’nin güvenlik endişelerini gidermek konusunda yetersiz kalacağını itiraf etti.
 - 80 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden yere düştü
01 Haziran 2023 - 22:23

ABD Başkanı Joe Biden yere düştü, kalabalık çığlık çığlığa bağırdı

ABD Başkanı Joe Bide, katıldığı bir etkinlikte yere düştü. Korumalarının yardımıyla zar zor ayağa kalkan Biden, sahneden indi. Kalabalık şaşkınlık yaşarken görüntüler sosyal medyada viral oldu
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 20:33

Kraliyet aileleri ile ağızları açık bırakan düğün: Ürdün prensi dünya evine girdi

Ürdün Veliaht Prensi Al Hussein bin Abdullah ile Suudi Arabistanlı Rajwa Al Seif, Ürdün’ün başkenti Amman’daki Zahran Sarayı’nda düzenlenen nikah töreniyle dünya evine girdi. Düğün günü ülkede resmi tatil ilan edilirken, nikah törenine ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi First Lady Jill Biden da katıldı.
 - Macron, Erdoğan ile yüz yüze görüşecek
01 Haziran 2023 - 19:28

Macron, Erdoğan ile yüz yüze görüşecek: Gündem Avrupa Atlantik ittifakının geleceği

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, Erdoğan ve Macron'un yakın zamanda görüşmek konusunda mutabık kaldıklarını duyurdu. Legendre, Macron'un Avrupa Atlantik ittifakının geleceği ve Akdeniz'deki zorluklar gibi birlikte üstesinden geleceği derin meseleleri Erdoğan ile görüşeceğinin altını çizdi.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 16:53

ABD, Kosova ve Sırbistan’ı topa tuttu! Balkan ülkelerine sert uyarı

Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen gayriresmi nitelikli NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sonrasında gazetecilere konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kosova ve Sırbistan arasında artan gerilimi değerlendirdi. Her iki Balkan ülkesinin de uyguladığı politikaları hedef alan Blinken, gerginliği azaltma çağrısında bulundu.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 16:32

Askeri eğitim uçağı düştü alev alev yandı: 2 pilot yaralandı

Son dakika haberleri: Hindistan’ın Karnataka eyaletinde Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait HJT-16 Kiran tipi askeri eğitim uçağı düştü. Meydana gelen olayda iki pilot yaralandı.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 16:06

Moldova’da kritik zirve! Avrupa'da birlik ve beraberlik rüzgarları esti

Avrupa kıtasında bulunan ülkelerin liderleri ile Avrupa Birliği kurumlarının Başkanları, Avrupa Siyasi Topluluğunun ikinci zirvesi için Moldova’nın tarihi Mimi Kalesinde bir araya geldi. Ukrayna’ya olan desteklerini tekrarlayan Avrupalı liderler, kıta ülkeleri arasında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 16:02

İran, ABD'ye saldırmayı planlıyor!

İran'ın, ABD'nin bölgedeki varlığını sona erdirmek için Rusya ve Suriye ile geniş kapsamlı bir strateji üzerinde çalıştığı ve Suriye'deki milislerini bu ülkedeki ABD askerlerine yönelik yeni saldırılar için silahlandırdığı ileri sürüldü.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 15:42

Evlatlık cüce olayında komşular dinlendi: Tüyler ürperten gerçekler ortaya çıktı

2010 yılında ABD'de yaşanan bir olay dünya gündemine bomba gibi düştü. 6 yaşında olduğu sanılarak evlat alınan kişinin 22 yaşında yetişkin bir birey olduğu ortaya çıkmış; cücenin, kendisini evlat edinenleri de öldürmekle korkuttuğu iddia edilmişti. Mahkemeye taşınan olayda yeni detaylar ortaya çıktı. Komşuların şahit olarak dinlediği olayda adeta kan donduran detaylar ortaya çıktı.
 - İsveç'ten tarihi adım
01 Haziran 2023 - 14:53

İsveç’ten tarihi adım! Batı, Türkiye’nin kararını dört gözle bekliyor

İsveç parlamentosu tarafından onaylanan anayasa değişikliği kapsamında terörle mücadeleye ilişkin yeni ceza yasası bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Yasa, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamak için başlıca taleplerinden biriydi. Türkiye’nin nasıl bir karşılık vereceğini merak eden Batılı ülkeler Ankara’dan gelecek haberleri dört gözle bekliyor.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 14:27

Norveç’te kritik toplantı: NATO Dışişleri Bakanları bir araya geldi

NATO Dışişleri Bakanları Norveç'in başkenti Oslo'da iki günlük gayriresmi toplantı bağlamında bir araya geldi. Toplantının gündemini, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi'ne ilişkin hazırlıklar oluşturuyor.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 14:00

Birer birer Gazze’ye sırtlarını dönüyorlar! WFP, Filistinlilere yaptığı gıda yardımını kesti

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'nde binlerce ihtiyaç sahibi aileye yaptığı yardım faaliyetlerini durdurma kararı aldı. 16 yıldır zaten İsrail ablukası altında bulunan şehirde yaşayan Filistinlilerin çektiği insani krizin daha da büyümesinden endişe ediliyor.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 13:47

4 yaşındaki kız babasının bıraktığı silahla kendisini başından vurdu

ABD'nin Georgia eyaletinde 4 yaşındaki kız çocuğu, evde babasının bıraktığı silahla kendisini başından vurarak ağır yaralandı.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 12:53

Yaşlı kadından hayat dersi: Yetim kalan 6 torununa nasırlı elleriyle tandır yaparak bakıyor

Suriye'deki iç savaşta ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyrizor iline 8 yıl önce düzenlediği saldırıda tek oğlunu kaybeden 65 yaşındaki Şemse el-Ali, yetim kalan 6 torununa bakabilmek için nasır tutmuş elleriyle tandır yapıyor. Tel Abyad'in 7 kilometre güneyindeki Havice köyünde yaşayan Ali, yaptığı tandırları satarak torunlarını geçindirmeye çalışıyor.
Dünya - Dünya
01 Haziran 2023 - 12:41

Hiç bu kadar yakın olmamıştık! 'Duvarlar' yıkıldı, Türk dünyasının IMF'i yola çıktı

Türk devletlerinin ekonomik olarak bütünleşmesini sağlayacak tarihi adım atıldı. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde hayata geçen Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’nin üye olduğu Türk Yatırım Fonu kuruluşu onaylandı. Peki, Türk Yatırım Fonu’nun temel amacı ne?
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 12:19

Titanik'in batışından bu yana görülmemiş keşif! Gizli hazinenin sahibi aranıyor…

Dünyanın en lüks gemisi Titanik’in enkazından 111 yıl sonra paha biçilemez bir hazineyle karşılaşıldı. Tarihin en ‘zengin’ gemi faciasından geriye kalan enkazında paha biçilemez altın bir kolye bulundu. Megalodon köpekbalığı dişinden yapılmış altın kolyenin sahibi aranıyor.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 11:59

ABD eski Başkanı Trump’ın başı beladan kurtulmuyor: Yeni ses kaydı ortaya çıktı

ABD’de savcılık, eski Başkan Donald Trump’ın görevden ayrılmadan önce İran’a olası saldırı planıyla ilgili Pentagon’a ait gizli belgeyi de beraberinde götürdüğünü söylediği ses kaydının ele geçirildiğini duyurdu. Bu son gelişmenin Başkanlık yarışı için hazırlıklarına devam eden Trump’ın siyasi kariyerine nasıl bir etki yapacağı merak konusu oldu.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 11:21

Kuzey Kore’den ABD’ye sert tepki: Kim’in kız kardeşi açtı ağzını yumdu gözünü

Kuzey Kore’nin yörüngeye keşif uydusu gönderme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Buna rağmen başta ABD olmak üzere birçok ülke Kuzey Kore’nin bu girişimini kınadı. Girişimi başarısızlıkla sonuçlanan ve bir de kınamayla karşılaşan Kuzey Kore’nin tepesi attı. Kim Jong Un’un kardeşi Kim Yo Jong ABD’ye sert tepki gösterdi.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 10:46

Rusya'dan Kiev'e hava saldırısı: 2’si çocuk 3 ölü

Rusya’nın dün gece Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği saldırıda 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda ayrıca 10 kişinin yaralandığını da belirtildi.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 10:44

Sudan'daki yoğun bombardımanda 17 kişi öldü, 106kişi yaralandı

Sudan Doktorlar Sendikası, çatışmaların 47. gününde başkent Hartum’un güneyindeki yoğun bombardıman sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiğini, 106 kişinin yaralandığını açıkladı.
DÜNYA - DÜNYA
01 Haziran 2023 - 10:35

Fransa düğmeye bastı! Yasakları ihlal eden influencerlara hapis yolu

Fransa'da Ulusal Meclis, influencerların sosyal medyadaki ticari faaliyetlerini denetlemeye yönelik yasa tasarısını onayladı. Yasa tasarısı kapsamındaki yasakları ve yükümlülükleri ihlal eden influencerları zor günler bekliyor.
Başa Dön