Eyüp Eroğlu kimdir? AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu Tokatlı mı, nereli, kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Eyüp Eroğlu kimdir? AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu Tokatlı mı, nereli, kaç yaşında?
Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu kimdir, sorusunu geçtiğimiz günlerde detaylandırmıştı. Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu kaç yaşında, nereli araştırılan konular arasında yer almakta. 31 Mart 2024 yerel seçimleri kapsamında gözler Eyüp Eroğlu’na çevrildi. Herkes Eyüp Eroğlu’nun kim olduğunu araştırıyor. Peki Eyüp Eroğlu kimdir? İşte, detaylar...

Eyüp Eroğlu kimdir, sorusunun cevabı araştırılanlar arasında yer almakta. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Tokat Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Vatandaşlar Eyüp Eroğlu 'ın hayatı ve kariyerini araştırmakta. Peki, Eyüp Eroğlu kimdir? Eyüp Eroğlu kaç yaşındadır? Eyüp Eroğlu nerelidir? Tokat Belediye Başkanı Adayı Eyüp Eroğlu daha önce nerelerde görev yapmıştır?

EYÜP EROĞLU KİMDİR?

1977 yılında Tokat’ta dünyaya gelen Eroğlu eğitim hayatına Tokat Cumhuriyet İlkokulunda başladı. Ortaokul ve Lise eğitimini Tokat İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

Lisans eğitimine 1995 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladı 1999 yılında mezun olan Eroğlu kariyerine 2001 yılında serbest avukat olarak başladı 2014 yılına kadar avukatlık mesleğine devam etti.

Tokat Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği, Kızılay Şube yönetim kurulu üyeliği, Elden Ele Derneği başkanlığı, Aile Hekimliği Akademisi (TAHAD) yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. Tokat Barosu Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) komisyon başkanlığı görevlerini yürüttü.

2010 yılında Tokat AK Parti İl Başkanlığı görevine getirildi. 2014 yerel seçimlerinde Tokat Belediye Başkanlığı adaylığına kadar bu görevi sürdüren Eroğlu 2014 yılında %52 oy olarak Tokat belediye başkanı seçildi.

2019 yılında tekrar aday olan Eyüp Eroğlu %48,80 oy alarak tekrar Tokat Belediye Başkanlığına seçildi.

2024 Yerel seçimleri için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar Tokat Belediyesi Başkan adayı olarak seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Eroğlu. İngilizce bilmektedir.

 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...